Телефон за контакт - 0876798701; email: kanals@abv.bg

Стационарен телефон - 02 995 09 09

Последвайте ни в:

Видеодиагностика на канали

Видеодиагностика на канали за София и региона на ниски цени. Адекватно решение за запушените канали. Диагностиката на канализационните системи се извършва за откриване на дефекти и пробойни в каналите. Тя се прави със специализирана видео техника.

Ние използваме такива машини за видеодиагностика при съмнения за повреда в каналите. Защитена херметизирана камера прониква в проблемния канал на дълбочина и предава видео сигнал на монитор, чрез който се наблюдава състоянието на въпросния канал. При необходимост ние можем да извършим запис на аналогов или цифров носител.

Оборудване за видеодиагностика на канали

видеодиагностика на канали

Фирмата ни работи с ново модерно оборудване за видеодиагностика и почистване на канали, което ни дава потенциала за ясна картина и бързо откриване на проблема в канализацията без да се налага къртене.

Камерата за видеодиагностика е снабдена с осветление което позволява да се предаде ясен образ на изследваните канали. Видеодиагностиката извършваме при желание от клиента в случаите, когато нашият ВиК специалист има съмнения за стеснявания поради счупвания и нараняване на тръбопроводите на каналите.

Видеодиагностиката на каналите ще спести на Вас и на нас време, излишна работа и средства. Тя е правилният и съвременен начин за откриване на проблеми в канализацията и шахтите. Обадете се на нашия екип за да направите заявка за видеодиагностика на канал от мобилен екип на Пайп строй груп за град София и страната на ниски цени. Веднъж направена, тя дава ясна картина за последващия ремонт на канала с минимални щети по сградата и инфраструктурата.

Можете да видите в нашата Facebook страница как работи видеодиагностика и ползите от нея! Ние имаме опит с тази дейност и сме предпочитан партньор на както на големи корпоративни клиенти, така и на стотици домакинства и малки фирми и производства. Изпратете Вашето запитване за диагностика на канали по имейл на kanals@abv.bg или се обадете на телефоните на фирмата.

Техника за видеодиагностика

Пайп строй груп ЕООД разполага с различна техника за видеодиагностика. Единият тип техника е т.нар. бутаща камера за видеодиагностика на водещ производител. Камерата е с обхват на действие до сто метра и е подходяща за тръби с различен диаметър от фи 50 до фи 300. Друг вид апаратура е т.нар ендоскоп – това е мини камера, фина и лека – 16 мм. Към нея има и записващо устройство. Правилната диагностика ще улесни последващото машинно отпушване на канали.

По-модерно съоръжение е нашата роботизирана камера за диагностика на тръбопроводи, с възможност за наблюдение на канали с диаметър от 100 – 2000 мм с кабел с дължина над 200 метра. Камерата е снабдена със софтуер за видеодиагностика последен модел.

Камерата е с електронен брояч на метрите, 10-тократно увеличение на картината, възможност за измерване на наклона, лазерно установяване на промени в диаметъра на тръбата и тяхната големина, измерване на големината на чужди тела в тръбата.

Използването на такава модерна техника за видозаснемане на канализацията е задължително при подозрения за счупване, наличие на пробили корени и почвени наноси в каналите. Ние имаме експертиза и нужната техника да направим 100% точна диагностика на канали и канализации.

Моля направете заявка за тази операция на нашия имейл kanals@abv.bg. Ние ще обърнем внимание на Вашия случай и ще посетим обекта в кратък срок.

Причини за затлачване на канали

Обикновено причина за запушванията на каналите са наслагания, косми, мокри кърпички, памперси и тампони. Когато запушването е причинено от сплъстени косми или от мокри кърпички, се използва специализирана глава, с която боклуците биват извадени от канала.

Един съвет: не опитвайте запушване от косми или мокри кърпички да бъде изблъсквано навътре в канала. Това само ще затрудни ВиК екипите за отпушването на канала по-късно.

При запушване на канал от корени на растения се използва накрайник, който функционира като трион, с който корените се изрязват и изваждат. Ние имаме такава техника и това не е проблем за екипите ни.

Видеодиагностика на тръби и канализация

Винаги следете за правилната експлоатация на камерата за инспекция на канали, когато ви посети екип по видеодиагностика. Така ще сте сигурни точното локализиране на проблема. А това е 50% от решаването на въпроса със запушения канал. Фирмата работи и събота за тази услуга. Други услуги: отводняване на помещения, отводняване на мазета, отпушване на тоалетни, доставка на вода с водоноска и други. Цените по които оперираме са повече от конкурентни. Обадете се на дежурния ни телефон: 02 /995 09 09.