Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Почистване на септични ями

професионална услуга

Почистване на септични ями

Почистване на септични ями – регулярна нужда от това имат хиляди домакинства в страната. При най-разпространените конструкции на септични ями съществува реална опасност от препълване и преливане. Това става, когато дебитът на отпадните води превиши попивателната способност на септичната яма.

Най-често септичните ями се препълват при почви с по-ниска водопропускливост. Затова, при наличие на такива застрашаващи септичните ями фактори, до фекалния резервоар се изгражда утайник, а пречистените води се отвеждат в попивно поле. Функцията на конструкцията е да осигури успешното попиване на отпадните води в почвата.

Изпомпване и почистване на септични ями на ниски цени

За всякакви дейности около отводняване, изпомпване и почистване на септични ями, както и съвети за тяхната правилна употреба и ежедневно обслужване, можете да разчитате на помощта на нашите квалифицирани екипи за град София и страната. ВиК специалистите ни ще направят оглед на място по Ваша заявка и ще Ви предложат варианти за справяне с неприятните проблеми около препълнените Ви септични ями. Съвременното ни оборудване бързо и качествено ще отводни Вашите септични ями като изпомпа излишното количество фекални води със специален автомобил и помпа на конкурентни цени.

Видове септични ями

Септичните ями са различни по обем, характеристики и пропускливост. Съществуват септични ями с една или две камери. Рядко се ползват такива с повече камери, въпреки че те са най-препоръчвани за къщи, където потреблението е голямо. В септичните ями отпадните води престояват средно до 3 дни. Тежките елементи във водата остават на дъното и се пречистват анаеробно и после сами се утаяват. Мазнините
от всякакъв характер (напр. от готвене) обикновено излизат на повърхността и образуват пяна.

Почистване на септични ями София

При най широко ползваните модели септични ями съществува реална опасност от препълване и преливане. Такова преливане става, когато дебитът на отпадните води надвиши попивателната способност на ямата. Най-често септичните ями се препълват при почви с по-слаба пропускливост и скалисти местности. В такъв случай периодично ще имате нужда от фирма за почистване на септични ями. Пайп строй груп ЕООД извършва тази дейност на нормални цени като основна такава. За дейности около отводняване и изпомпване на различни видове септични ями както и за съвети за тяхната правилна експлоатация може да се обърнете към нашия екип в София.

Съществуват и т.нар. изгребни септични ями. Те се ползват предимно за еднофамилни къщи и вили. Те са с общ обем от 1 до 6 кубика.
Обикновено са направени от висококачествен полиетилен. Техните предимства пред класическите ями са:

  • монолитност на съоръжението и 100% водоустойчивост
  • гладки стени и лесни за измиване
  • експлоатационен срок над 20 години
  • подходящи за подземен монтаж в тревна площ или пешеходна алея
  • възможност за монтаж на преливна тръба при нужда
  • влагане на бактерии за редуциране на утайките
  • възможност за допълнителни надстройки и всякакви удължители
  • хигиенно-санитарно по-издържани

Фирмата разполага със специализирана техника за почистване на септични ями. Ползват се камиони с контейнер за изсмукване (изпомпване) на съдържанието на септичната яма. След това мръсотията се извозва до специално място, където се депонира отпадъка. Екипът ни има и апаратура за разбиване на твърдите утайки и последвалото им премахване. При необходимост екипът ни ще извърши и дезинфекция на веднъж чистия контейнер. Така ще се елиминират микроби и неприятни миризми.

Профилактика на септични ями

За да не се стига до аварии и препълване на ямата е добре да се прави регулярна профилактика на съоръжението. Пайп строй груп може да извършва това по заявка или по график. Периодичността на профилактика на една септична яма зависи от нейния обем, честота на ползване и разновидността на съоръжението. Профилактиката е най-доброто решение от връщане на мръсна вода, сериозно затлачване и повреди по канализацията. Не подценявайте този факт.

изпомпване на септична яма

Абонаментна услуга за изпомпване на септични ями

На сайта kanalihit.com можете да заявите и абонамента услуга по изпомпване на септична яма. Така ще спестите средства, ще осигурите регулярност и ще поддържате съоръжението си в изправност. Такава абонаментна услуга е почти задължителна при септична яма под 2 кубика. Въпреки не малката вместимост, такава яма често ще се препълва. Това е така заради факта, че по дъното и стените се отлагат твърди частици, които свиват оперативния обем на септичната яма.

Пайп строй груп ЕООД ще отпуши септична яма по заявка във всички квартали на града както и в прилежащите вилни зони. Обслужваме и индустриални зони, производствени площадки и цехове.

За заявка се свържете с екипа ни на нашия телефон: 02 995 09 09. Пишете ни и на имейл: kanals@abv.bg

Отводняване на шахти и ниски терени

Фирмата ни разполага с автомобили с мощни помпи за отводняване на дъждовна и канализационна вода. Ние ще се справим изпомпване на вода
от мазета, сутерени, гаражи, подлези и други ниски терени.

Отводняване на септични ями

За съжаление метеорологичните аномалии и порои често предизвикват наводнения и нанасят щети на домове и фирми. Тук можем да помогнем ние – бързо и навременно ще отводним проблемите помощения, за да пордължите Вие с ремонта по график. Имаме капацитет да поемем и по-сериозни обекти за отводняване и изпомпване на отпадни или канализационни води.

Разгледайте галерията ни тук и се убедете във възможностите на квалифицирания ни екип от служители. Харесайте нашата Facebook страница и научете повече за тази дейност. Нашите служители ще отговорят на заявката Ви бързо.

Не се доверявайте на случайни фирми със съмнителна квалификация.
Изберете утвърден партньор като нас!

Техника за почистването на септичните ями

Ние почистваме септични ями, шахти и сонди със специални вакуумни каналопочистващи машини. Гордеем се че нашата техника за септични
ями и отпушване на канали  е нова и от висок клас, което е предпоставка за добре изпълнена услуга. Фирма „Пай Строй Груп“ ЕООД поддържа септичните ями и утайници на територията на редица търговските обекти на няколко бензиностанции и супермаркети. Доверете се на утвърден партньор на нормални цени!

Всичко, което трябва да знаете за почистване на септични ями

септична яма

Септичните ями са резервоари, които могат да бъдат свързани към водопроводната система на дома. Те често се използват в райони, където обществените канализационни линии не са инсталирани или се използват. Ако имате септична яма, не забравяйте да поддържате резервоара чист, като го изпомпвате редовно. Ето всичко, което трябва да знаете за поддържането на резервоара чист.

Защо трябва да почиствате септична яма?

Редовното почистване на септичната яма е от ключово значение за поддържането на функционалността и ефективността на цялата система за отопление в дома ви. Когато отпадъците се отделят от водата, те се натрупват на дъното на септичната яма и с времето запълват пространството в нея. Това притиска капацитета й и води до ограничаване на функциите й.

След като отпадъците се разлагат, образуват гъста слуз, наречена утайка, която се натрупва в септичната яма. Този материал затруднява процеса на отделяне на течността от отпадъците и може да предизвика проблеми с дренажната система. Изпомпването на септичната яма е необходимо, за да се премахне тази утайка и да се предотврати затруднението на процеса на отделяне на течността, която трябва да бъде отведена към дренажното поле.

Незабавното почистване на септичната яма предотвратява претоварване и затруднения във функционирането на системата. Така се осигурява ефективно отделяне на течността и отпадъците, което поддържа нормалното функциониране на септичната система и предотвратява евентуални изтичания или повреди, които могат да засегнат двора или околната среда.

Изпълнението на редовни проверки и почиствания на септичната яма осигурява дългосрочна работоспособност на цялата система и спомага за запазване на здравето и комфорта на дома ви.

А когато промивате тоалетна в дома си, използвате вода, за да вземете душ или пуснете пералнята, използваната вода и отпадъците се транспортират до вашата септична яма. Септичната яма е проектирана така, че течността, като вода, може да се отвежда от резервоара към дренажно поле. Но отпадъците потъват на дъното на резервоара и остават.

Тъй като отпадъците започват да се разпадат, те се превръщат в слуз или материал, подобен на утайка. Изпомпването на резервоара премахва тази утайка, предотвратявайки резервоара ви да се напълни толкова, че да не може да функционира или да прелее в двора ви.

Можете ли сами да почистите септична яма?

септична яма

Почистването на септична яма изисква специализирани знания, оборудване и опит, които обикновено притежават професионалните фирми за септични системи. Въпреки че технически може да се опитате да изчистите септичната яма сами, има риск от неправилно изпълнение и небезпокойни последици. Има риск от повреда на септичната система, ако се изпълни неправилно почистването.

Технически можете сами да почистите септична яма. Професионалистите обаче не препоръчват да го правите. Почистването на септична яма е труден и сложен процес. Ако го направите неправилно, можете да повредите резервоара си, да изхвърлите неправилно отпадъците или да не извадите всички отпадъци от резервоара.

Трябва да наемете професионалист за почистване на вашата септична яма по много причини. Професионалист може бързо и лесно да намери вашия резервоар и да го разкопае. Професионалистът разполага с необходимите инструменти за правилно изпомпване на резервоара. Професионалистът също има знанията и обучението, за да премахне всички отпадъци от вашия резервоар и да ги изхвърли правилно.

Колко често трябва да се почиства резервоарът ви?

Трябва редовно да изпомпвате септична яма, за да я поддържате чиста. Това може да ви накара да се чудите колко често трябва да се изпомпва резервоарът ви.

Различни фактори влияят на честотата, с която вашият резервоар трябва да се изпомпва, като например размерът на резервоара, размерът на вашия дом, броят на хората, живеещи там, количеството отпадъци от вашите домакински продукти и дали използвате ензими или бактерии във вашия резервоар.

Специалист по септична яма може да прецени колко често трябва да се изпомпва резервоарът ви въз основа на тези фактори.

Почистване на резервоар

Как да разберете кога резервоарът ви предстои за почистване?

В допълнение към професионалиста , който ви предоставя прогнозен график за изпомпване, вашият резервоар може също да ви предостави знаци, че трябва да бъде почистен.

Когато резервоарът ви трябва да бъде изпомпан, водата може да започне бавно да се оттича от дома ви. Може да забележите, че водата се събира около краката ви под душа или водата от мивката, която бавно се оттича, когато миете чиниите.

Друг знак, че вашата септична яма трябва да бъде изпомпана, са миризмите. Когато резервоарът ви е пълен, може да има миризми. Тези миризми може да присъстват в двора около резервоара или миризми могат да пътуват през тръбите в дома ви и може да усетите миризми близо до канализацията си.

И накрая, ако резервоарът ви е просрочен за изпомпване, резервоарът ви може да започне да прелива. Когато това се случи, ще видите локви или събиране на вода и отпадъци в двора си около септичната яма. Уверете се, че знаете къде се намира резервоарът ви, за да можете да следите всяка стояща вода в района.

Съвременни септични ями – предимства:

1. Надеждност: Модерните септични ями са изключително надеждни са и са устойчиви на атмосферни влияния и спукване

2. Удобство: Новите модели ями са направени да се изпомпват и почистват лесно. Те са най-често с две камери и се препълват по-бавно

3. Практичност: Септичната яма се монтира дори на и в дворове с наклон или насип. Прилагат се и за къщи с голямо ползване на вода

4. В съответствие с еко-норми: Една модерна септична система е направена според изискванията на БДС и еко-нормите на МОСВ

Важно! Съвременните септични ями се почистват винаги от професионална фирма с правилна техника. Така се избягват проблеми с експлоатацията и се гарантира дълъг живот на съоръжението. Изберете утвърдена фирма в почистването на септични ями в България!

Различни по обем септични ямиТе са различни по обем, характеристики и пропускливост. Съществуват септични ями с една или две камери. Рядко се ползват такива с повече камери, въпреки че те са най-препоръчвани за къщи, където потреблението е голямо.
Най-често срещани проблеми при септични ямиНай-често септичните ями се препълват при почви с по-слаба

пропускливост и скалисти местности

Почистване на септични ямиПайп строй груп ЕООД ще отпуши септична яма по заявка във всички квартали на града както и в прилежащите вилни зони. Обслужваме и индустриални зони, производствени площадки и цехове.

Септичният резервоар и ямата са важни елементи в съвременната инфраструктура, особено в райони, където липсва централна канализация. Те играят ключова роля в събирането, обработката и управлението на отпадъчни води. В следващите редове ще разгледаме техните основни функции и важността им.

Септичният резервоар представлява контейнер, обикновено направен от бетон или полимерни материали, предназначен за събиране и задържане на отпадъчни води от домакинствата. Той играе ключова роля в процеса на пречистване на течностите, като част от тях се филтрират, а твърдите части се засаждат на дъното на резервоара. Този процес позволява чистата вода да се излива в околната среда, като същевременно се осигурява разграждане на течностите.

Ямата, от своя страна, служи за събиране на дъждовни води и оттичането им от повърхността. Това предотвратява наводнения и ерозии, като осигурява устойчиво управление на водите. Ямите често са оборудвани с филтри и отводнителни системи, които подпомагат в пречистването на събраните води преди те да бъдат изхвърлени в природата.

И двата елемента са от съществено значение за поддържане на екологичен баланс и защита на околната среда. Неговата поддръжка и периодично почистване са задължителни, за да се предотвратят проблеми и захранващи водни замърсявания. Така че, в съчетание, септичният резервоар и ямата играят важна роля в съхраняването и обработката на водите, гарантирайки здравословни и устойчиви общности.

Често задавани въпроси

Въпрос: Разполагате ли с лиценз?

Отговор: Kanalihit е със Сертификат ISO 14001:2005 – интегриране
на система за управление по отношение на околната среда.

Въпрос: Каква е цената за почистване на септична яма?

Отговор: Цената зависи от вида на ямата, подстъп, отдалеченост на
населеното място от София. Свържете се с нас, за да можем Ви дадем
точна цена, спрямо Вашият проблем.

Въпрос: За колко време се почиства една септична яма?

Отговор: Времето за извършване на услугата по почистване на
септична яма зависи от това колко е разстоянието от мястото, на
което спира камиона, каква е кубатурата и какъв е технологичният
отвор на ямата.

Последни публикации

За

Защо трябва да се почиства една септична яма

Септичната яма е тих герой в нашите домове, играеща ключова роля в ефективната работа на канализационната система. Да създадем дълбоко разбиране за нейната важност и какво я прави толкова неотменна. Септичната яма не е просто дупка в земята; тя е жизнено важен филтър, задържащ и пречистващ отпадъците, преди те да достигнат околната среда. Да я […] Вижте повече
лесни и безопасни методи за отпушване на канала

6 лесни и безопасни метода за отпушване на канала

Използването на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че комерсиално предлаганите препарати могат да бъдат […] Вижте повече
Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече