Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Биологичен метод на почистване на септичната яма

метод на почистване на септичната яма

Биологичен метод на почистване на септичната яма

Биологичният метод, с който се почистват септичните ями, се осъществява чрез въздействието на смес от аеробни и анаеробни бактерии, което превръща замърсяването в безопасна тиня и вода, която впоследствие се влива в почвата.

Това е най-популярният метод за почистване  на септичната яма и има следните предимства:                                                                                                                                    

– Не разваля строителните материали.

– Добра скорост на работния процес – ефектът се забелязва още след 4 часа.

– Намаляване на броя на почистванията до 1-2 пъти годишно.

– Методът е безвреден за околната среда и за хората.

– Не се изискват сериозни парични инвестиции.

Относно най-важните фактори:

– Естеството на отпадъците е само органично.

– Местоположението не е от значение.

– Обем – отразява се само върху количеството.

Херметичност – не се повлиява.

Какво е важно тук да се знае: този метод работи само при определена температура: 4-20 градуса по Целзий. И съответно се прилага само през пролетта, лятото и началото на есента.

Бактерии могат да бъдат закупени в специализираните магазини, водата се пречиства до безопасно състояние и не се образува тиня , тъй като неговият слой се „разхлабва“ и дори миризмата се елиминира . Микроорганизмите работят изключително ефективно.

 Те могат да разлагат не само неутрални или фекални води, но и различните мазнини.

Дезинфекция на септичните ями

Дезинфекцията на септичната яма трябва да бъде придружена от химическа обработка след пълно изпомпване на течните отпадъчни продукти. Основната й задача е да премахне всички неприятните миризми, както и да ускори разлагането на вредните съединения.

Важно е да се знае: Тинестите утайки трябва да се отстраняват отделно, тъй като дезинфекцията на септичната яма не може да се справи с тези отлагания.

– Естеството на отпадъците – всякакво

– Местоположението няма значение;

– Обемът няма значение;

– Херметичността е пълна.

Когато се използват химически съединения, е необходимо да се защитят околните растения и почвата, тъй като агресивните вещества им причиняват значителна вреда.

По този начин, без съществени неудобства и дискомфорт, деликатният въпрос за почистване на септичните ями може да бъде е решен. Най-важно е да изберете подходящия метод и да помните за неговите характеристики.

Последни публикации

отпушване на мивката в банята

6 лесни и безопасни метода за отпушване на мивката в банята

Всекидневното използване на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че  комерсиално предлаганите препарати могат да […] Вижте повече
измиване на улици

5 неочаквани ползи от качествено измиване на улиците

Често си мислим, че единствената полза от качественото измиване на улици, е премахването на замърсявания и прах. И въпреки, че това несъмнено е така, истината е, че ползите от измиването на улиците са повече, отколкото сме свикнали да възприемаме. В зависимост от естеството на ползите, пожем да ги групираме в 5 различни категории: ЗдравеНищо не […] Вижте повече
Поддържане на септичните ями чисти

Поддържане на септичните ями чисти – част 2

При механичното поддържане на септичните ями чисти, за да извършите процедурата сами, ще Ви е нужно специално оборудване и ще са Ви нужни и познания за канализационната система, както и търпение, за да извършите всичко правилно. Каква опасност може да има при този вид почистване на септична яма? Пластмасовите резервоари могат да се повредят при […] Вижте повече