Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Биологично почистване на утайки в септичните ями

изчистване на септична яма

Някои хора извършват собствено изчистване на септична яма с помощта на специални биологични агенти. Те могат да бъдат закупени в специализирани магазини. Тези средства в своето действие са подобни на тези процеси, които протичат в самия септичен резервоар.

Съдържащите се в препаратите активни микроорганизми, попадайки в плодородна среда за себе си, започват активно да изяждат утайката.

Биологично почистване на утайки в септичните ями

Имайте предвид, че бактериите не унищожават напълно всички дънни утайки. Следователно, след като сте решили изчистване на септична яма с тяхна помощ, трябва да разберете, че след известно време все пак ще трябва да направите механично почистване на утайката. Но микроорганизмите значително ще намалят количеството му в контейнера, което означава, че ще трябва да прибегнете до помощта на специалисти или да го направите сами много по -рядко от обикновено. Когато населявате септична яма с колония от микроорганизми, трябва да се спазват редица условия.

Първо, голямо количество вода трябва да се излее в резервоара за съхранение веднага след добавяне на бактерии. Ако ямата се остави да изсъхне за известно време, колонията ще умре и разходите ще бъдат пропилени.

Второ, след колонизация с полезни бактерии е строго забранено добавянето на хлор или вещества, съдържащи този елемент към системата, тъй като той ще убие цялата микрофлора и разходите отново ще бъдат напразни.

В заключение отбелязваме, че без значение какъв метод за изчистване на септична яма е избран от собственика на къщата, това трябва да се прави редовно и ефективно. Биологичните добавки ще помогнат за премахването на излишните дънни утайки, но все пак трябва да се извършва общо почистване в резервоара за съхранение веднъж годишно. Това ще поддържа системата в ред.

Как да разберем, че септичната яма е запушена?

Признаци, че почистващата система е леко запушена:

  • забавя оттичането на водата в мивката, мивката или тоалетната;
  • в близост до септична яма или в къщата се появяват характерни лоши миризми;
  • имаше изпускане на отпадъчни води от септичната яма през технологичните отвори.

Последни публикации

За

Защо трябва да се почиства една септична яма

Септичната яма е тих герой в нашите домове, играеща ключова роля в ефективната работа на канализационната система. Да създадем дълбоко разбиране за нейната важност и какво я прави толкова неотменна. Септичната яма не е просто дупка в земята; тя е жизнено важен филтър, задържащ и пречистващ отпадъците, преди те да достигнат околната среда. Да я […] Вижте повече
лесни и безопасни методи за отпушване на канала

6 лесни и безопасни метода за отпушване на канала

Използването на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че комерсиално предлаганите препарати могат да бъдат […] Вижте повече
Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече