Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Борбата при запушен канал

Борбата при запушен канал

Домакински химикали в борбата при запушен канал.

Гамата от съвременни домакински продукти е много широка и разнообразна, но най-добре е да спрете избора си на универсални (подходящи за тръби от всякакъв материал), изпитани и тествани от много хора.

В борбата за изправен източник добре се доказаха разтворители от марките „Krot“, „Domestos“, „Mister Muskul“, „Sanfor“, „Tiret“, съдържащи хлор и други киселини и основи, които са отлични неорганични съединения, тапи от различни етимологии, включително ръжда, както и дезинфекция. Като правило такива продукти включват натриев хипохлорит и натриев хидроксид, сгъстител за осигуряване на безопасност по време на работа, не повече от 5% от ПАВ (ПАВ), които спомагат за отстраняването на мастния филм, отложен върху стените на тръбите и са супер ефективни при запушен канал.

Тъй като химикалите са много разяждащи и безпощадни за повърхностите, например гумените уплътнения бързо се отстраняват от експлоатация. Те трябва да се използват възможно най-малко (не повече от 3 пъти месечно). Трябва също така да се отбележи, че течните, гелообразни средства имат по-мек ефект върху тръбите, които ще третирате при запушен канал.

Запушен канал

Ако имате налице запушен канал, тръбите първо трябва да се изплакнат с вряща вода или гореща течаща вода. И да се оставят да престоят в продължение на 20 минути, а след това изсипете агента в необходимото количество, посочено на опаковката, в отвора на мивката за няколко часа. След това изплакнете обилно с течаща вода.

Понякога продуктът се излива за една нощ, за да не създава неудобства на другите при достъпа до водопровод. Също така, за да засилите премахването на неприятните миризми в кухнята при запушен канал. След химическо почистване на тръбите, можете допълнително да излеете малко антисептично средство в отвора на мивката, за да се отцеди.

Бъдете внимателни и спазвайте препоръките при запушен канал. Придържайте се стриктно към инструкциите за дозиране и употреба на определен почистващ препарат върху опаковката му.

Това ще Ви позволи да го използвате с максимална ефективност. Без излишно износване на водопроводната система, и ще ви защити при работа с химия.

С тежките химикали трябва да се борави с ръкавици и с изключителна предпазливост. Като се избягва контакт с кожата и лигавиците и се държи на място, недостъпно за деца и домашни любимци..

Последни публикации

отпушване на мивката в банята

6 лесни и безопасни метода за отпушване на мивката в банята

Всекидневното използване на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че  комерсиално предлаганите препарати могат да […] Вижте повече
измиване на улици

5 неочаквани ползи от качествено измиване на улиците

Често си мислим, че единствената полза от качественото измиване на улици, е премахването на замърсявания и прах. И въпреки, че това несъмнено е така, истината е, че ползите от измиването на улиците са повече, отколкото сме свикнали да възприемаме. В зависимост от естеството на ползите, пожем да ги групираме в 5 различни категории: ЗдравеНищо не […] Вижте повече
Поддържане на септичните ями чисти

Поддържане на септичните ями чисти – част 2

При механичното поддържане на септичните ями чисти, за да извършите процедурата сами, ще Ви е нужно специално оборудване и ще са Ви нужни и познания за канализационната система, както и търпение, за да извършите всичко правилно. Каква опасност може да има при този вид почистване на септична яма? Пластмасовите резервоари могат да се повредят при […] Вижте повече