Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

ВиК Ремонти – подмяна на щрангове

ВиК Ремонти – подмяна на щрангове

ВиК Ремонти – подмяна на щрангове

Ако нито един от методите на осъществен ремонт на ВиК системата не е донесъл положителен резултат, ще трябва да замените щранга на канализацията и хоризонталната секция на дренажната система на апартамента.

ВиК Ремонти – подмяна на щрангове е доста трудоемка операция и ремонтът е по-добре да се извърши, когато не останат други възможности: фистулата е голяма и канализацията тече постоянно, излъчвайки ужасна миризма в къщата. Ако хоризонталният клон, водещ до мивката за баня и кухня, е повреден, не е необходимо да сменяте щранга.

Вместо остарял чугун, сега е обичайно да се поставят пластмасови тръби, те са леки, евтини и имат естетичен външен вид. Тук има и недостатък: тънките пластмасови стени не изолират добре звуците, така че източването на канализацията от съседите отгоре ще бъде чуто в цялата къща, ако държите вратата на банята отворена. Шумът може да бъде намален чрез закупуване и доставка на дебелостенни PVC тръби, но те са по-скъпи.

Работата по ремонта започва с демонтирането на чугунения щранг. За да направите това, трябва да преговаряте със съседите си по две причини:

  • известно време, докато се сменя канализационният щранг, ще трябва да изключите водоснабдяването и да спрете водата в тоалетните предварително;
  • за да премахнете ВиК тръбите, ще трябва да издълбаете пода.

След събирането на боклука в ремонтните работи се извършва сглобяване на щранга.

Щрангът се сглобява от пластмасови тръби.

Преходът към чугун се извършва с помощта на силиконови съединители и уплътнител, свързването на секциите е направено в камбана с монтиране на гумени пръстени. Когато инсталирате хоризонталната част, не забравяйте да наблюдавате наклона и в края прикрепете всички тръби към стените със скоби.

Ремонт и подмяна на канализационни щрангове в жилищен блок

Вместо остарял чугун, при ВиК ремонт сега е обичайно да се поставят пластмасови тръби.

Пластмасовите тръби са леки, евтини и имат добър, естетичен вид.

Има и съществуващ недостатък: тънките пластмасови стени не изолират добре звуците, така че източването на канализацията от съседите отгоре ще бъде чуто в цялата къща, ако държите вратата на банята отворена. Шумът може да бъде намален чрез закупуване и поставяне при ремонт на дебелостенни PVC тръби, но те са по-скъпи като цена.

Вижте повече за услугата отпушване на канали.

Последни публикации

За

Защо трябва да се почиства една септична яма

Септичната яма е тих герой в нашите домове, играеща ключова роля в ефективната работа на канализационната система. Да създадем дълбоко разбиране за нейната важност и какво я прави толкова неотменна. Септичната яма не е просто дупка в земята; тя е жизнено важен филтър, задържащ и пречистващ отпадъците, преди те да достигнат околната среда. Да я […] Вижте повече
лесни и безопасни методи за отпушване на канала

6 лесни и безопасни метода за отпушване на канала

Използването на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че комерсиално предлаганите препарати могат да бъдат […] Вижте повече
Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече