Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

ВиК Ремонти – подмяна на щрангове

ВиК Ремонти – подмяна на щрангове

ВиК Ремонти – подмяна на щрангове

Ако нито един от методите на осъществен ремонт на ВиК системата не е донесъл положителен резултат, ще трябва да замените щранга на канализацията и хоризонталната секция на дренажната система на апартамента.

ВиК Ремонти – подмяна на щрангове е доста трудоемка операция и ремонтът е по-добре да се извърши, когато не останат други възможности: фистулата е голяма и канализацията тече постоянно, излъчвайки ужасна миризма в къщата. Ако хоризонталният клон, водещ до мивката за баня и кухня, е повреден, не е необходимо да сменяте щранга.

Вместо остарял чугун, сега е обичайно да се поставят пластмасови тръби, те са леки, евтини и имат естетичен външен вид. Тук има и недостатък: тънките пластмасови стени не изолират добре звуците, така че източването на канализацията от съседите отгоре ще бъде чуто в цялата къща, ако държите вратата на банята отворена. Шумът може да бъде намален чрез закупуване и доставка на дебелостенни PVC тръби, но те са по-скъпи.

Работата по ремонта започва с демонтирането на чугунения щранг. За да направите това, трябва да преговаряте със съседите си по две причини:

  • известно време, докато се сменя канализационният щранг, ще трябва да изключите водоснабдяването и да спрете водата в тоалетните предварително;
  • за да премахнете ВиК тръбите, ще трябва да издълбаете пода.

След събирането на боклука в ремонтните работи се извършва сглобяване на щранга.

Щрангът се сглобява от пластмасови тръби.

Преходът към чугун се извършва с помощта на силиконови съединители и уплътнител, свързването на секциите е направено в камбана с монтиране на гумени пръстени. Когато инсталирате хоризонталната част, не забравяйте да наблюдавате наклона и в края прикрепете всички тръби към стените със скоби.

Ремонт и подмяна на канализационни щрангове в жилищен блок

Вместо остарял чугун, при ВиК ремонт сега е обичайно да се поставят пластмасови тръби.

Пластмасовите тръби са леки, евтини и имат добър, естетичен вид.

Има и съществуващ недостатък: тънките пластмасови стени не изолират добре звуците, така че източването на канализацията от съседите отгоре ще бъде чуто в цялата къща, ако държите вратата на банята отворена. Шумът може да бъде намален чрез закупуване и поставяне при ремонт на дебелостенни PVC тръби, но те са по-скъпи като цена.

Вижте повече за услугата отпушване на канали.