Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Домакинските химикали или битовата химия са опасни за септична яма – вярно и невярно е това твърдение

агресивната химия на септична яма

От една страна, това, разбира се, е вярно. В края на краищата микроорганизмите живеят в септична яма, за която агресивната химия е смъртоносна. Всичко обаче е свързано с концентрацията на използваните химикали в домакинството.

Във всеки случай е невъзможно да се избегне контакт с прахове за пране, с белина, хартия и други опасни за човека и домашните животни вещества.

Да видим как действа агресивната химия на септична яма?

Когато в резервоара навлизат вредни вещества, те оказват вредно въздействие върху микрофлората, което помага за борба със замърсяването. Броят на анаеробните бактерии намалява и тъй като качеството на почистването зависи от тяхната активност, продължителността на почистващите процеси се увеличава и ефективността на септичната яма намалява. С течение на времето броят на бактериите се възстановява, при условие че излагането на вредни химикали не е постоянно.

Колкото по-голям е септичният резервоар, толкова по -голям е обемът на неговата микрофлора. И толкова по-малко забележими щетите, причинени от агресивната химия, ще бъдат в него. Те обаче също не трябва да се злоупотребяват.

Септичната яма не се нуждае от биоактиватори

Самият септичен резервоар не се нуждае от биоактиватори и полезна химия. Това обаче не означава, че околната среда няма нужда от тях. Проведен е експеримент, който показва, че при използване на няколко септични ями без биохимия, с последващото изхвърляне на отпадъчни води в един резервоар, водата в него започва да цъфти. И ако това е естествен резервоар, то в близко бъдеще започва да блато и обрасли.

Факт е, че отпадъчните води на изхода на септичната яма съдържат твърде много фосфор. Което допринася за появата и активното развитие на живота, включително във водните обекти. Поради това в Европа е приет закон, който задължава използването на коагуланти в септични ями, които ще утаяват и дезактивират фосфора.

Последни публикации

За

Защо трябва да се почиства една септична яма

Септичната яма е тих герой в нашите домове, играеща ключова роля в ефективната работа на канализационната система. Да създадем дълбоко разбиране за нейната важност и какво я прави толкова неотменна. Септичната яма не е просто дупка в земята; тя е жизнено важен филтър, задържащ и пречистващ отпадъците, преди те да достигнат околната среда. Да я […] Вижте повече
лесни и безопасни методи за отпушване на канала

6 лесни и безопасни метода за отпушване на канала

Използването на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че комерсиално предлаганите препарати могат да бъдат […] Вижте повече
Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече