Задръстен канал в кухненската мивка

Задръстен канал в кухненската мивка. Какво да правим?

Причини, поради които може да се случи задръстен канал в кухненската мивка

Причините за задръстен канал на кухненска мивка могат да бъдат разделени на 3 групи:

1.Това са блокажи от механичен характер.

Честа причина за появата им е тривиално замърсяване, образувано по време на активното използване на мивката, тъй като в нея редовно се натрупват наслагвания, остатъци от храна, мазнини и мръсотия след измиване на съдове, почистване на храна и процес на готвене като цяло. Възможно е формиране на своеобразни тапи „боклук“;

2.Задръстване на канала поради продължителна експлоатация. С течение на времето в тръбите могат да се образуват отлагания, които се утаяват по стените и по този начин намаляват обема на водния поток. В допълнение, металните елементи на дренажната конструкция са податливи на корозионния процес, а утайката под формата на твърди частици, идващи от течаща вода, чиято чистота в нашите домове често оставя много да се желае, също допринася за появата на запушвания;

3. Задръстване на канала и блокажи от технически произход. Това е повреда на дренажната конструкция, която не може да бъде поправена без подмяна на тръби с нови. Понякога причината за редовното задръстване на канала на мивката може да бъде поради неправилно избран ъгъл при инсталиране на тръби.

По причини от групи I и II със задръстения канал на кухненска мивка можете лесно да се справите сами, без помощта на професионални водопроводчици.

За много ефикасните средства при задръстен канал на мивката, трябва да знаете, че:

Содата която да се използва е сода за хляб, не друга сода.

Също така, ако ползвате оцет, не го бъркайте с по-концентрирана оцетна киселина, която може да разяжда металопластични, хромирани и месингови тръби, като по този начин значително намалява срока на тяхната експлоатация. Можете също да добавите 5 супени лъжици прах за пране към содата. Ако по време на запушването в къщата нямате сода за хляб, тя може да бъде заменена с антиацидни таблетки, като Alka-Seltzer. Няколко хапчета с чаша оцет ще са толкова добри, колкото содата за хляб за леко запушване в кухненската мивка. Освен това те отлично премахват неблагоприятните миризми, свързани със задръстения канал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *