Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Запушени шахти и как да се предотврати да се случва

запушени шахти

Запушена шахта на блок, на улица…

Това е сериозен проблем и всички сме наясно с това. През шахтите минава какво ли не и доста често се получават запушвания, които са причинени от попадане на всякакви боклуци, строителни материали, други предмети и т.н. Освен това, една запушена шахта  може да предизвика доста неприятна миризма, поради запушеността и разлагането на отпадъците в нея.

Задължителна профилактика и почистване на запушени шахти се прави два пъти в годината – пролетно и есенно време, а ако се налага, по всяко време на годината.

Как да се предотврати запушването на шахти

Ревизьонната шахта е предназначена за отпушване на канала и за отстраняване на боклуците, които се събират в него, тя е нещо като утайник за твърди частици, тиня и кал от канализацията. До шахтите винаги следва да има осигурен лесен достъп и капаците им  да се отварят леко. Почистването на шахти струва скъпо и се контролира от общината.

Отпушването им е свързано с време и парични средства. Затова, за да се предотврати запушването на шахтите е необходимо да се спазват  основни правила за профилактика на шахтите.

Често се случва при по-обилни валежи улиците да се наводнят, да преливат и се превръщат в реки и това се случва, защото каналите са запушват и не дъждът е причина, а човешката дейност, неправилно планиране или вид немърливо свършена работа. Експертите считат, че основната грешка е при планирането на самата канализация, което води до запушени шахти при дъжд например.

На много места канализацията е много стара или поради някакви причини са се разместили канализационните тръби и са се получили запушвания. Решението е едно и то е изграждането на нови водопроводни и канализационни системи в градовете, за да се прекратят всички запушвания. И с редовна профилактика и добро гражданско съзнание, за това да се грижим и да сме внимателни, да не замърсяваме, заедно ще успеем и ще се радваме на чистота, добра проходимост и уреденост.

Повече информация за отпушване и отводняване на септични ями.

Последни публикации

отпушване на мивката в банята

6 лесни и безопасни метода за отпушване на мивката в банята

Всекидневното използване на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че  комерсиално предлаганите препарати могат да […] Вижте повече
измиване на улици

5 неочаквани ползи от качествено измиване на улиците

Често си мислим, че единствената полза от качественото измиване на улици, е премахването на замърсявания и прах. И въпреки, че това несъмнено е така, истината е, че ползите от измиването на улиците са повече, отколкото сме свикнали да възприемаме. В зависимост от естеството на ползите, пожем да ги групираме в 5 различни категории: ЗдравеНищо не […] Вижте повече
Поддържане на септичните ями чисти

Поддържане на септичните ями чисти – част 2

При механичното поддържане на септичните ями чисти, за да извършите процедурата сами, ще Ви е нужно специално оборудване и ще са Ви нужни и познания за канализационната система, както и търпение, за да извършите всичко правилно. Каква опасност може да има при този вид почистване на септична яма? Пластмасовите резервоари могат да се повредят при […] Вижте повече