Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

За канализационните шахти

канализационните шахти

Функцията на канализационните шахти

Е да почистват канализацията от всички попаднали в нея отпадъци и да осигуряват отпушени канали и тръби.

Капаците на канализационните шахти трябва да са достъпни за отваряне, да са на нивото на повърхността, а тези в зелени площи малко над повърхността, при дъжд да бъде предотвратена възможността от попадане на пръст вътре в нея.

Вътрешните стени на ревизионната шахта трябва да бъдат добре подмазани, за да не се случи при запушване на канала през някоя цепнатинина да попадне фекална вода.

В шахтите могат да попаднат различни предмети с различна големина и консистенция, по тази причина те се почистват ръчно, техниката, с която се изпомпват септичните ями не е подходяща за тази цел.

В канализационната мрежа се намират голям брой ревизионни шахти

Когато е налице промяна на наклона или снадки на тръбите, в тези участъци се създават условия за запушване. Такива запушвания също могат да се образуват и в самите ревизионни шахти. Ако се случи това, те не могат да функционират по предназначение и е необходимо веднага да се извика специализирана фирма за отпушване на канали.

Как се използват ревизионните шахти при запушване

Ако в даден участък възникне запушване и е необходимо отпушване на канализация, тогава е необходимо да се направи проверка, чрез намиращите се в този участък ревизионни шахти.

В същото време при по-сериозно запушване на канала, е възможно да се запуши и самата шахта или септична яма. Тогава намесата на професионалисти по отпушване на канали е наложителна. Във всички случаи първото, което трябва да се направи, е да се почистят всички замърсявания, причинили запушването на шахтата.

Важно е ревизионните шахти трябва бъдат преглеждани за запушвания. Освен за оглед на тръбите на канализационната мрежа, ревизионните шахти трябва периодично да се проверяват за запушвания. Това осигурява възможност да се установи запушване, когато то е още в началото си, и така задачата за отпушването на ревизионната шахта ще бъде по-лесна. Аналогичен е процесът при почистването на септични ями.

Последни публикации

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече
Методи за ефективно миене на тунели и мостове

Методи за ефективно миене на тунели и мостове

Методи за ефективно миене на тунели и мостове Мостовите инфраструктурни конструкции се измиват редовно през всички сезони, чак до есенните студове. Също и в рамките на големите празници, с което се удължавайки периода на миене на тунели и мостове. Пролетно-лятно струйно почистване на пътни съоръжения. Мостовете и насипите, надлезите и тунелите, подземните и надземните проходи […] Вижте повече
отпушване на мивката в банята

6 лесни и безопасни метода за отпушване на мивката в банята

Всекидневното използване на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че  комерсиално предлаганите препарати могат да […] Вижте повече