запушване на канала

Какво правим при запушване на канала. Борба със запушения канал с мощна водна струя

Това е, може би най-елементарният начин за премахване на малко запушване в кухненската мивка, без да се използват импровизирани средства – обикновена вряща вода в големи обеми или течаща гореща вода под силно налягане. Врящата вода може да се използва в метални тръби и трябва да се излее в отвора на мивката, за да се отцеди. В случай на проблем със запушването на пластмасовата конструкция, отворете горещия кран на чешмата с пълен капацитет, поне 20 минути или дори повече. В резултат на такива манипулации образуваната, не твърде плътна запушалка от мазнини или отломки, трябва да се разтвори и да се изтече в канализацията.

При запушване на канала. За да пробиете мивката с мощен воден поток, при наличие на запушен канал, можете да използвате хидрант или специален маркуч с конусовиден, увеличавайки налягането няколко пъти. Можете да постигнете плътно прилепване на маркуча към дренажния отвор с кърпа. Също така, бъдете готови да изключите водата незабавно, ако методът не работи и водата се връща обратно.

Такъв модерен домакински инструмент като ръчна хидравлична помпа също е призован да се бори срещу запушения канал в кухненската мивка със силна струя вода. Преди да го използвате, запушете отвора за преливане в мивката с влажна кърпа. След това помпата се пълни с чешмяна вода, дюзата се притиска здраво към изтичането на мивката и се изпомпва, докато запушването се отстрани. С движения надолу мощен воден поток ще изтласка получената запушалка в дълбините. В случай, че при запушения канал, хидравличната помпа не помогне и водата все още напуска мивката лошо, можете да прибегнете до почистване на сифона под мивката.

При липса на специално оборудване при запушен канал, можете да използвате прахосмукачка с функция издухване, за да изтласкате застоя, образуван в тръбата, със силен поток въздух по-нататък в канализацията. Първо трябва да се увие вакуумната тръба с парцал за плътно монтиране в отвора за оттичане на мивката. Пълният набор от съвременни модели прахосмукачки включва специална всмукателна дюза, която е много подходяща в този случай. Има и специални почистващи машини за парни тръби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *