Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Какво правим при запушване на канала

запушване на канала

Борба със запушения канал с мощна водна струя

Това е, може би най-елементарният начин за премахване на малко запушване в кухненската мивка, без да се използват импровизирани средства – обикновена вряща вода в големи обеми или течаща гореща вода под силно налягане. Врящата вода може да се използва в метални тръби и трябва да се излее в отвора на мивката, за да се отцеди.

В случай на проблем със запушването на пластмасовата конструкция. Отворете горещия кран на чешмата с пълен капацитет, поне 20 минути или дори повече. В резултат на такива манипулации образуваната, не твърде плътна запушалка от мазнини или отломки, трябва да се разтвори и да се изтече в канализацията.

При запушване на канала. За да пробиете мивката с мощен воден поток, при наличие на запушен канал, можете да използвате хидрант или специален маркуч с конусовиден, увеличавайки налягането няколко пъти. Можете да постигнете плътно прилепване на маркуча към дренажния отвор с кърпа. Също така, бъдете готови да изключите водата незабавно, ако методът не работи и водата се връща обратно.

Такъв модерен домакински инструмент като ръчна хидравлична помпа също е призован да се бори срещу запушения канал в кухненската мивка със силна струя вода. Преди да го използвате, запушете отвора за преливане в мивката с влажна кърпа.

След това помпата се пълни с чешмяна вода, дюзата се притиска здраво към изтичането на мивката. И се изпомпва, докато запушването се отстрани. С движения надолу мощен воден поток ще изтласка получената запушалка в дълбините.

В случай, че при запушване на канала хидравличната помпа не помогне

И водата все още напуска мивката лошо, можете да прибегнете до почистване на сифона под мивката.

При липса на специално оборудване при запушен канал, можете да използвате прахосмукачка с функция издухване. За да изтласкате застоя, образуван в тръбата, със силен поток въздух по-нататък в канализацията.

Първо трябва да се увие вакуумната тръба с парцал за плътно монтиране в отвора за оттичане на мивката. Пълният набор от съвременни модели прахосмукачки включва специална всмукателна дюза, която е много подходяща в този случай. Има и специални почистващи машини за парни тръби.

Последни публикации

За

Защо трябва да се почиства една септична яма

Септичната яма е тих герой в нашите домове, играеща ключова роля в ефективната работа на канализационната система. Да създадем дълбоко разбиране за нейната важност и какво я прави толкова неотменна. Септичната яма не е просто дупка в земята; тя е жизнено важен филтър, задържащ и пречистващ отпадъците, преди те да достигнат околната среда. Да я […] Вижте повече
лесни и безопасни методи за отпушване на канала

6 лесни и безопасни метода за отпушване на канала

Използването на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че комерсиално предлаганите препарати могат да бъдат […] Вижте повече
Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече