Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Как да отпушим канала

Как да отпушим канала

Ето един много функционален, ефикасен метод. Използваме ВиК кабел.

Как да отпушим канала. Вертикалната сифонна тръба обикновено е свързана с канализационен изход. В този момент на свързване се препоръчва да инсталирате почистващ щепсел, за да можете да отпушите канала и почистите канализационната тръба. След като ревизирате тръбата с тел, завършваща с кука, за да откриете замърсяване и запушване, ако има такова, трябва да използвате специален водопровод.

Той е предназначен просто за почистване на метални канализационни тръби, ако почистването на сифона не е дало резултати.

Отпушваме канала с този инструмент, който представлява спирално навита еластична стоманена тел с размери: дължина до 3 м с различни диаметри, с дръжка от 1-ва страна и спирална бормашина или четка от другата.

Краят на кабела може да бъде спуснат и валцуван не само директно в дренажната тръба, но и през дренажния отвор в мивката, когато сифонът под него е метален. При отпушването на канала възможно е да се справите с усукванията на кабела в частите на тръбите, като използвате бавното му завинтване, усукване в посока на движение.

При пробив през запушване или преминаване на кабела до цялата му максимална дължина, трябва да се направят няколко възвратно-постъпателни движения, напред и назад. С движения от себе си натискате щепсела по-нататък в канализацията, а с движения към вас издърпвате или унищожавате запушването. След това кабелът трябва да бъде отстранен.

Ако получите незадоволителен резултат при това отпушване на канала

Процедурата може да се повтори. Периодично, по време на процеса на пробиване, можете да пускате вода в мивката, за да измиете малки отделени частици мръсотия. Водопроводният кабел ще помогне да се справите с доста трудни запушвания на водата в кухнята.

Изборът на ефективен метод по един или друг начин зависи от конкретното място на запушване на водоснабдителната система, поради което понякога, за да премахнете проблема, ще трябва да опитате повече от един метод или дори комбинация от няколко при отпушването на канал. Трябва предварително да се помислите за необходимите инструменти, да вземете бутало, водопровод, да се запасите със сода и т. н.

Последни публикации

За

Защо трябва да се почиства една септична яма

Септичната яма е тих герой в нашите домове, играеща ключова роля в ефективната работа на канализационната система. Да създадем дълбоко разбиране за нейната важност и какво я прави толкова неотменна. Септичната яма не е просто дупка в земята; тя е жизнено важен филтър, задържащ и пречистващ отпадъците, преди те да достигнат околната среда. Да я […] Вижте повече
лесни и безопасни методи за отпушване на канала

6 лесни и безопасни метода за отпушване на канала

Използването на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че комерсиално предлаганите препарати могат да бъдат […] Вижте повече
Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече