Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Как да премахнем запушването в кухненската мивка с импровизирани средства

запушването в кухненската мивка

По принцип методите за отстраняване на запушвания и почистване на мивки и сифони могат да бъдат разделени на химически и механични.

Запушването в кухненската мивка

Първо ще поговорим за химическите и ще започнем с народните съвети при запушването в кухненската мивка.

Може да се наложи да действате веднага и да нямате под ръка специален инструмент. Какво да направите? Използвайте това, което има във всеки дом.

Сода, сол, оцет.

Тези обикновени средства ще помогнат да пробиете тънкия филтър замърсяване и да премахнете неприятната миризма при отпушване на канала.

Ето ги и трите вида рецепти.

1. Смесете една чаша сода и половин чаша сол, разтворете ги във вода и изсипете всичко в канала. След пет или десет минути изсипете горещата вода със силна струя.

2. Подсушете добре мивката, ако се е събрала много вода в нея. Изсипете чаша сода в канала, отгоре изсипете една чаша 9% оцет. Затворете канала и оставете така за половин час. След това отмийте всичко със силна струя вряла вода.

3. Изсипете сол и сода в канала за през нощта, така че през това време да не попадне вода. На сутринта ги разтворете.

Вместо сода можете да използвате лимонена киселина.

Не забравяйте, че пластмасовият сифон не е пригоден за въздействие на високи температури.

Последни публикации

отпушване на мивката в банята

6 лесни и безопасни метода за отпушване на мивката в банята

Всекидневното използване на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че  комерсиално предлаганите препарати могат да […] Вижте повече
измиване на улици

5 неочаквани ползи от качествено измиване на улиците

Често си мислим, че единствената полза от качественото измиване на улици, е премахването на замърсявания и прах. И въпреки, че това несъмнено е така, истината е, че ползите от измиването на улиците са повече, отколкото сме свикнали да възприемаме. В зависимост от естеството на ползите, пожем да ги групираме в 5 различни категории: ЗдравеНищо не […] Вижте повече
Поддържане на септичните ями чисти

Поддържане на септичните ями чисти – част 2

При механичното поддържане на септичните ями чисти, за да извършите процедурата сами, ще Ви е нужно специално оборудване и ще са Ви нужни и познания за канализационната система, както и търпение, за да извършите всичко правилно. Каква опасност може да има при този вид почистване на септична яма? Пластмасовите резервоари могат да се повредят при […] Вижте повече