Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Как да премахнем запушването в кухненската мивка с импровизирани средства

запушването в кухненската мивка

По принцип методите за отстраняване на запушвания и почистване на мивки и сифони могат да бъдат разделени на химически и механични.

Запушването в кухненската мивка

Първо ще поговорим за химическите и ще започнем с народните съвети при запушването в кухненската мивка.

Може да се наложи да действате веднага и да нямате под ръка специален инструмент. Какво да направите? Използвайте това, което има във всеки дом.

Сода, сол, оцет.

Тези обикновени средства ще помогнат да пробиете тънкия филтър замърсяване и да премахнете неприятната миризма при отпушване на канала.

Ето ги и трите вида рецепти.

1. Смесете една чаша сода и половин чаша сол, разтворете ги във вода и изсипете всичко в канала. След пет или десет минути изсипете горещата вода със силна струя.

2. Подсушете добре мивката, ако се е събрала много вода в нея. Изсипете чаша сода в канала, отгоре изсипете една чаша 9% оцет. Затворете канала и оставете така за половин час. След това отмийте всичко със силна струя вряла вода.

3. Изсипете сол и сода в канала за през нощта, така че през това време да не попадне вода. На сутринта ги разтворете.

Вместо сода можете да използвате лимонена киселина.

Не забравяйте, че пластмасовият сифон не е пригоден за въздействие на високи температури.

Последни публикации

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече
Методи за ефективно миене на тунели и мостове

Методи за ефективно миене на тунели и мостове

Методи за ефективно миене на тунели и мостове Мостовите инфраструктурни конструкции се измиват редовно през всички сезони, чак до есенните студове. Също и в рамките на големите празници, с което се удължавайки периода на миене на тунели и мостове. Пролетно-лятно струйно почистване на пътни съоръжения. Мостовете и насипите, надлезите и тунелите, подземните и надземните проходи […] Вижте повече
отпушване на мивката в банята

6 лесни и безопасни метода за отпушване на мивката в банята

Всекидневното използване на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че  комерсиално предлаганите препарати могат да […] Вижте повече