Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Как правилно да използваме изгребните ями и септичните ями?

септичните ями

Как правилно да използваме  изгребните ями и септичните ями?

Много по-лесно ще бъде осъществено изпомпването на отпадъци, ако канализационната система е оборудвана смислено, както трябва да е:

1. Размер – Обемът трябва да се изчисли според следните съображения: за 3-4 души е необходимо септичната яма да е най-малко 2-3 кубически метра за целогодишна употреба.

При използване на септичната яма в летния сезон, съответно, тя ще бъде 4 пъти по-малка, което е – 0,5-0,75 кубически метра.

2. Поставяне – Устройството трябва да се разположи на определено разстояние от къщата.

Също така е препоръчително да го инсталирате в зеленчуковата Ви  градина или градина за по-нататъшно използване като компост. Това се прави лесно – първо в запълнен резервоар се поставя бактериален препарат, а след това слой почва. В рамките на една година това място ще бъде готово за засаждане на дърво или храст.

Кога и колко често трябва да бъдат почиствани помийните ями, септичните ями?

Най-важното нещо, което ще улесни живота на всеки, който живее във вилно място е навременното почистване на ямата от отпадъци.

Ето кога следва да се почиства една септична яма:

  • В случай на нередовна употреба (например, само през лятото), почистването на септичната яма трябва да се извършва ежегодно;
  • С увеличаване на времето за престой, броят на почистванията на септичната яма съответно също се увеличава: непрекъснатата работа изисква 3-4 пъти почистване годишно.

Важно е да се каже, че не винаги е необходимо да се спазва този график, тъй като неочаквани проблеми (запушване, проникване на опасни вещества) могат да се случат и понякога се налага да се извърши спешна работа. Повече за това можете да прочетете по-долу в статията.

Как да разберете кога е необходимо да почиствате Вашата септична яма?

Септичната яма трябва да бъде почистена, но кога точно? Съществуват характерни признаци, при появата на които в никаккъв случай не бива да се забавяте с взимането на необходимите мерки.

Те са:

  • Образуване на мастни отлагания по стените на септичната яма;
  • Образуване на тинести образувания;
  • Излъчване на силна и неприятна миризма;
  • Отводняването на дома става бавно или водата застоява.

Последни публикации

отпушване на мивката в банята

6 лесни и безопасни метода за отпушване на мивката в банята

Всекидневното използване на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че  комерсиално предлаганите препарати могат да […] Вижте повече
измиване на улици

5 неочаквани ползи от качествено измиване на улиците

Често си мислим, че единствената полза от качественото измиване на улици, е премахването на замърсявания и прах. И въпреки, че това несъмнено е така, истината е, че ползите от измиването на улиците са повече, отколкото сме свикнали да възприемаме. В зависимост от естеството на ползите, пожем да ги групираме в 5 различни категории: ЗдравеНищо не […] Вижте повече
Поддържане на септичните ями чисти

Поддържане на септичните ями чисти – част 2

При механичното поддържане на септичните ями чисти, за да извършите процедурата сами, ще Ви е нужно специално оборудване и ще са Ви нужни и познания за канализационната система, както и търпение, за да извършите всичко правилно. Каква опасност може да има при този вид почистване на септична яма? Пластмасовите резервоари могат да се повредят при […] Вижте повече