Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Как правилно да използваме изгребните ями и септичните ями?

септичните ями

Как правилно да използваме  изгребните ями и септичните ями?

Много по-лесно ще бъде осъществено изпомпването на отпадъци, ако канализационната система е оборудвана смислено, както трябва да е:

1. Размер – Обемът трябва да се изчисли според следните съображения: за 3-4 души е необходимо септичната яма да е най-малко 2-3 кубически метра за целогодишна употреба.

При използване на септичната яма в летния сезон, съответно, тя ще бъде 4 пъти по-малка, което е – 0,5-0,75 кубически метра.

2. Поставяне – Устройството трябва да се разположи на определено разстояние от къщата.

Също така е препоръчително да го инсталирате в зеленчуковата Ви  градина или градина за по-нататъшно използване като компост. Това се прави лесно – първо в запълнен резервоар се поставя бактериален препарат, а след това слой почва. В рамките на една година това място ще бъде готово за засаждане на дърво или храст.

Кога и колко често трябва да бъдат почиствани помийните ями, септичните ями?

Най-важното нещо, което ще улесни живота на всеки, който живее във вилно място е навременното почистване на ямата от отпадъци.

Ето кога следва да се почиства една септична яма:

  • В случай на нередовна употреба (например, само през лятото), почистването на септичната яма трябва да се извършва ежегодно;
  • С увеличаване на времето за престой, броят на почистванията на септичната яма съответно също се увеличава: непрекъснатата работа изисква 3-4 пъти почистване годишно.

Важно е да се каже, че не винаги е необходимо да се спазва този график, тъй като неочаквани проблеми (запушване, проникване на опасни вещества) могат да се случат и понякога се налага да се извърши спешна работа. Повече за това можете да прочетете по-долу в статията.

Как да разберете кога е необходимо да почиствате Вашата септична яма?

Септичната яма трябва да бъде почистена, но кога точно? Съществуват характерни признаци, при появата на които в никаккъв случай не бива да се забавяте с взимането на необходимите мерки.

Те са:

  • Образуване на мастни отлагания по стените на септичната яма;
  • Образуване на тинести образувания;
  • Излъчване на силна и неприятна миризма;
  • Отводняването на дома става бавно или водата застоява.

Последни публикации

За

Защо трябва да се почиства една септична яма

Септичната яма е тих герой в нашите домове, играеща ключова роля в ефективната работа на канализационната система. Да създадем дълбоко разбиране за нейната важност и какво я прави толкова неотменна. Септичната яма не е просто дупка в земята; тя е жизнено важен филтър, задържащ и пречистващ отпадъците, преди те да достигнат околната среда. Да я […] Вижте повече
лесни и безопасни методи за отпушване на канала

6 лесни и безопасни метода за отпушване на канала

Използването на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че комерсиално предлаганите препарати могат да бъдат […] Вижте повече
Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече