Knalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Как се почистват септичните ями?

Как се почистват септичните ями

Не сте сигурни как да почистите септична яма и колко често трябва да се провежда такова действие?

Ето и нашите отговорите:

Препоръчително е една септична яма да се почиства поне веднъж годишно. Но почистването на тази конструкция не означава да е необходимо пълно отстраняване на цялата утайка от там.

Необходимо е да оставите около 20 процента от него. Това също ще запази бактериите, които разлагат органичната материя. Следователно ще позволи на септичната яма да работи успешно в бъдеще.

Да, можете да почистите септичната яма напълно и да закупите бактерии, за да ги заселите отново. Но по този начин най-практичният подход ще остава да запазите част от утайката на правилното място.

Самото почистване на септичната яма от тиня може да се извърши по следните начини.

  • ако има специални тръби за утайка – утайката може да се отстрани с тяхна помощ. Утайката ще изтече при наличието на определено налягане.
  • ако няма предвидени в проекта тръби за утайка, е необходимо утайката да се изпомпва чрез потапяне на смукателните тръби в специалните канализационните машини.
  • всички тръби и комуникации, отнасящи се към септичната яма, не се нуждаят от почистване, ако се използват правилно. Ако все пак, по една или друга причина, се е образувало гъсто запушване, канализационното оборудване отново ще помогне.

Ето още нещо важно, което искаме да кажем:

Ако имате дълги тръби, водещи към септична яма, трябва да осигурите и кладенец за наблюдение при полагането им, което ще помогне за решаване на проблеми с тръбите и възможни запушвания, промяна на посоката на самия тръбопровод. Също така, не забравяйте превантивните, профилактични мерки, които ще Ви позволят да поддържате тръбите в добро състояние и да не се сблъсквате с проблеми.

В следващата ни статия по темата ще поговорим за микробиологичното почистване на септичната яма, много добър, щадящ и естествен вариант на ефективно почистване.

Още информация за нашите услуги: Как се почистват септичните ями?