Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Как се почистват септичните ями?

Как се почистват септичните ями

Не сте сигурни как да почистите септична яма и колко често трябва да се провежда такова действие?

Ето и нашите отговорите:

Препоръчително е една септична яма да се почиства поне веднъж годишно. Но почистването на тази конструкция не означава да е необходимо пълно отстраняване на цялата утайка от там.

Необходимо е да оставите около 20 процента от него. Това също ще запази бактериите, които разлагат органичната материя. Следователно ще позволи на септичната яма да работи успешно в бъдеще.

Да, можете да почистите септичната яма напълно и да закупите бактерии, за да ги заселите отново. Но по този начин най-практичният подход ще остава да запазите част от утайката на правилното място.

Самото почистване на септичната яма от тиня може да се извърши по следните начини.

  • ако има специални тръби за утайка – утайката може да се отстрани с тяхна помощ. Утайката ще изтече при наличието на определено налягане.
  • ако няма предвидени в проекта тръби за утайка, е необходимо утайката да се изпомпва чрез потапяне на смукателните тръби в специалните канализационните машини.
  • всички тръби и комуникации, отнасящи се към септичната яма, не се нуждаят от почистване, ако се използват правилно. Ако все пак, по една или друга причина, се е образувало гъсто запушване, канализационното оборудване отново ще помогне.

Ето още нещо важно, което искаме да кажем:

Ако имате дълги тръби, водещи към септична яма, трябва да осигурите и кладенец за наблюдение при полагането им, което ще помогне за решаване на проблеми с тръбите и възможни запушвания, промяна на посоката на самия тръбопровод. Също така, не забравяйте превантивните, профилактични мерки, които ще Ви позволят да поддържате тръбите в добро състояние и да не се сблъсквате с проблеми.

В следващата ни статия по темата ще поговорим за микробиологичното почистване на септичната яма, много добър, щадящ и естествен вариант на ефективно почистване.

Навременно изпомпване и почистване на септичната ямаЗа правилната работа на септичната яма, е редовното изпомпване и почистване. Ако се правят правилно и навреме може да се удължи живота на системите. 
Доверете се на специалистиПочистването на септична яма е труден и бавен процес. Ако е направено неправилно, можете да повредите резервоара, да изхвърлите неправилно или да не успеете да премахнете всички отпадъци.
Монтаж на специални тръбиАко към ямата има монтирани тръби за извеждане на утайката, то тя по сама при наличие на налягане ще се оттече. Ако няма наличие на такива тръби, утайката се изпомпва с мощни вакуум помпи.
Препоръчителен период на почистванеПрепоръчваме почистване на септична яма да се извършва веднъж на шест месеца, за да се осигури нормален процес на отвеждане на отпадъчните води.

Още информация за нашите услуги: Как се почистват септичните ями?

Последни публикации

За

Защо трябва да се почиства една септична яма

Септичната яма е тих герой в нашите домове, играеща ключова роля в ефективната работа на канализационната система. Да създадем дълбоко разбиране за нейната важност и какво я прави толкова неотменна. Септичната яма не е просто дупка в земята; тя е жизнено важен филтър, задържащ и пречистващ отпадъците, преди те да достигнат околната среда. Да я […] Вижте повече
лесни и безопасни методи за отпушване на канала

6 лесни и безопасни метода за отпушване на канала

Използването на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че комерсиално предлаганите препарати могат да бъдат […] Вижте повече
Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече