Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Как се чистят септични ями

Как се чистят септични ями

Как се чистят септични ями

Не сте сигурни как да почистите септична яма и колко често трябва да се провежда подобно събитие?

Септичната яма трябва да се почиства поне веднъж годишно. Но почистването на това съоръжение изобщо не означава необходимост да се отстранят напълно всички утайки от там.

Как се чистят септични ями? Необходимо е да се оставят около 20 процента от тях – това също ще запази бактериите, които разлагат органичните вещества и следователно ще позволи на септичната яма да работи успешно в бъдеще. Да, можете напълно да почистите септичната яма и да купите бактерии, за да ги заселите изкуствено, но най-практичният подход все още е задържането на част от утайките на тяхното им място.

И така, процесът на пречистване на водата на практика не е сложен.

Фекалната или битова вода от къщата отива в септичната яма, където водата се утаява поне за един ден. Докато водите се движат през камерите, всички суспендирани частици постепенно потъват на дъното.

В същото време, септичната яма за дълбоко биологично третиране е гъсто населена с микроорганизми, сред които има анаеробни микроорганизми, които живеят в тази утайка и я превръщат в ил за период от 6 дни до 2 месеца.

И така избистрената отпадъчна вода се изпраща във филтърния кладенец, откъдето постепенно отива в почвата, благодарение на дренажната мрежа.

Водата си отива, но тинестата утайка остава. Тя също така от време на време трябва да се изважда от септичните ями.

Самото почистване на септичната яма от тинята може да се случи по следните начини.

  • ако има специални утаечни тръби – утайката може да бъде отстранена с тяхна помощ, тя ще излезе при наличие на някакво налягане.
  • ако няма утаечни тръби, предвидени в проекта, е необходимо утайката да се изпомпва чрез потапяне на смукателните тръби на канализационните машини.

Не е нужно да бъдат прочиствани самите тръби и комуникации  за септичната яма, ако те се използват правилно.

 Ако по една или друга причина се е образувало плътно запушване на септичната яма, канализационното оборудване отново ще помогне.

Последни публикации

отпушване на мивката в банята

6 лесни и безопасни метода за отпушване на мивката в банята

Всекидневното използване на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че  комерсиално предлаганите препарати могат да […] Вижте повече
измиване на улици

5 неочаквани ползи от качествено измиване на улиците

Често си мислим, че единствената полза от качественото измиване на улици, е премахването на замърсявания и прах. И въпреки, че това несъмнено е така, истината е, че ползите от измиването на улиците са повече, отколкото сме свикнали да възприемаме. В зависимост от естеството на ползите, пожем да ги групираме в 5 различни категории: ЗдравеНищо не […] Вижте повече
Поддържане на септичните ями чисти

Поддържане на септичните ями чисти – част 2

При механичното поддържане на септичните ями чисти, за да извършите процедурата сами, ще Ви е нужно специално оборудване и ще са Ви нужни и познания за канализационната система, както и търпение, за да извършите всичко правилно. Каква опасност може да има при този вид почистване на септична яма? Пластмасовите резервоари могат да се повредят при […] Вижте повече