Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Канализационно мрежово устройство и ВиК ремонти

Канализационно мрежово устройство

Канализационно мрежово устройство и ВиК ремонти

Старите канализационни щрангове в жилищната сграда, сглобени от чугунени тръби, в преобладаващото мнозинство от случаите са си свършили работата във времето и се нуждаят от подмяна. В тази връзка възникват течове, запушвания от стари мастни тапи и неприятни миризми. Тъй като собственикът е отговорен за канализационните тръбопроводи, преминаващи през апартамента, той трябва да реши въпросите с ремонта или пълната подмяна на канализационната система. Ремонтът е необходим, за да функционира всичко правилно, системите да са изправни.

  1. За да поправите правилно канализационната система в жилищна сграда или да я замените, е необходимо да разберете как работи и как функционира дренажната система.

Канализационно мрежово устройство и ВиК ремонти. Основният елемент на мрежата е вертикален щранг, който минава през всички етажи и се отваря с отворен край към покрива. В мазето тръбата прави завой към контролния кладенец, разположен на улицата. В апартамента канализационното окабеляване отговаря на следните правила:

Жилищната площ в апартамента е разположена далеч от техническата зона, която включва баня (или тоалетна и отделна баня) и кухня. Техническите помещения са разположени около баня, където има централизирана система за водоснабдяване, вентилационни канали и общ канализационен щранг.

2. Тоалетната се намира близо до щранга и е свързана с нея чрез тройник с тръба DN 100.

3. Към останалите санитарни арматури беше положена тръба DN 50 с минимален наклон 20 mm на 1 m от хоризонталната секция. За да се намали дължината на този участък, кухненската мивка е инсталирана възможно най-близо до преградата, разделяща кухнята от банята.

4. В средата на хоризонталната секция има оформен елемент с отвор за почистване на тръби – ревизия.

5. Канализационната мрежа в жилищните сгради тече свободно. Това означава, че вътре в главните тръбопроводи и клонове няма излишно налягане.

Материалът на старата система е чугун, връзките са направени в гнездо с уплътнение с циментов разтвор или сяра. Това е хоризонталната секция, която се разпада най-бързо и започва да тече, вертикалната част служи без проблеми до 30 години.

Топ услуги от Kanalihit – Отпушване на канали

Последни публикации

отпушване на мивката в банята

6 лесни и безопасни метода за отпушване на мивката в банята

Всекидневното използване на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че  комерсиално предлаганите препарати могат да […] Вижте повече
измиване на улици

5 неочаквани ползи от качествено измиване на улиците

Често си мислим, че единствената полза от качественото измиване на улици, е премахването на замърсявания и прах. И въпреки, че това несъмнено е така, истината е, че ползите от измиването на улиците са повече, отколкото сме свикнали да възприемаме. В зависимост от естеството на ползите, пожем да ги групираме в 5 различни категории: ЗдравеНищо не […] Вижте повече
Поддържане на септичните ями чисти

Поддържане на септичните ями чисти – част 2

При механичното поддържане на септичните ями чисти, за да извършите процедурата сами, ще Ви е нужно специално оборудване и ще са Ви нужни и познания за канализационната система, както и търпение, за да извършите всичко правилно. Каква опасност може да има при този вид почистване на септична яма? Пластмасовите резервоари могат да се повредят при […] Вижте повече