Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Канализационно мрежово устройство и ВиК ремонти

Канализационно мрежово устройство

Канализационно мрежово устройство и ВиК ремонти

Старите канализационни щрангове в жилищната сграда, сглобени от чугунени тръби, в преобладаващото мнозинство от случаите са си свършили работата във времето и се нуждаят от подмяна. В тази връзка възникват течове, запушвания от стари мастни тапи и неприятни миризми. Тъй като собственикът е отговорен за канализационните тръбопроводи, преминаващи през апартамента, той трябва да реши въпросите с ремонта или пълната подмяна на канализационната система. Ремонтът е необходим, за да функционира всичко правилно, системите да са изправни.

  1. За да поправите правилно канализационната система в жилищна сграда или да я замените, е необходимо да разберете как работи и как функционира дренажната система.

Канализационно мрежово устройство и ВиК ремонти. Основният елемент на мрежата е вертикален щранг, който минава през всички етажи и се отваря с отворен край към покрива. В мазето тръбата прави завой към контролния кладенец, разположен на улицата. В апартамента канализационното окабеляване отговаря на следните правила:

Жилищната площ в апартамента е разположена далеч от техническата зона, която включва баня (или тоалетна и отделна баня) и кухня. Техническите помещения са разположени около баня, където има централизирана система за водоснабдяване, вентилационни канали и общ канализационен щранг.

2. Тоалетната се намира близо до щранга и е свързана с нея чрез тройник с тръба DN 100.

3. Към останалите санитарни арматури беше положена тръба DN 50 с минимален наклон 20 mm на 1 m от хоризонталната секция. За да се намали дължината на този участък, кухненската мивка е инсталирана възможно най-близо до преградата, разделяща кухнята от банята.

4. В средата на хоризонталната секция има оформен елемент с отвор за почистване на тръби – ревизия.

5. Канализационната мрежа в жилищните сгради тече свободно. Това означава, че вътре в главните тръбопроводи и клонове няма излишно налягане.

Материалът на старата система е чугун, връзките са направени в гнездо с уплътнение с циментов разтвор или сяра. Това е хоризонталната секция, която се разпада най-бързо и започва да тече, вертикалната част служи без проблеми до 30 години.

Топ услуги от Kanalihit – Отпушване на канали

Последни публикации

За

Защо трябва да се почиства една септична яма

Септичната яма е тих герой в нашите домове, играеща ключова роля в ефективната работа на канализационната система. Да създадем дълбоко разбиране за нейната важност и какво я прави толкова неотменна. Септичната яма не е просто дупка в земята; тя е жизнено важен филтър, задържащ и пречистващ отпадъците, преди те да достигнат околната среда. Да я […] Вижте повече
лесни и безопасни методи за отпушване на канала

6 лесни и безопасни метода за отпушване на канала

Използването на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че комерсиално предлаганите препарати могат да бъдат […] Вижте повече
Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече