Запушването на мивката

Когато народните методи не помогнат да се изчисти запушеният канал на мивката, а проблемът не е решен?

Ако първата помощ не е помогнала, това означава, че запушването на мивката е старо, голямо и плътно. Как да изчистите тапата в тръбата, ако народните рецепти не работят?

Не бързайте да се обаждате на водопроводчика и да разглобявате сифона. Опитайте с използването на специални химикали. Препарати за отпушване на канал можете да купите в близкия магазин.

Следвайте тези препоръки за почистване на канала

Запушването на мивката в кухнята е нормален и неизбежен проблем за всеки дом. Но е по-добре да не се допуска възможно най-дълго да се случва и да се извършва превантивна поддръжка. В края на краищата, колкото по-често почистваме тръбите, толкова по-бързо и по-лесно се отстраняват запушванията. А тръбите и сифона не се износват. Просто свикнете всяка седмица да пускате гореща вода или да налеете в канализацията за 20 минути гореща вода. Също така да почиствате водопровода с помощта на бутало.

Опитайте се да не изливате в кухненската мивка течности, съдържащи олио за готвене. По този начин то изстива и полепва в тръбите / сифона и предизвиква увеличаване на отлаганията по стените на канализационната система. Ако това се случи, незабавно предприемайте превантивни мерки. Оставете горещата вода / кипяща вода да тече или сложете сода и сол в канализацията.

Разбира се, преди измиване на съдовете, трябва да бъдат почистени всички остатъци от храна. Най-често причината за запушванията е нашето безотговорно отношение. Отворът за оттичане трябва да бъде допълнен със специална мрежа, която предпазва тръбата от големи частици храна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *