Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Микробиологията при почистване на септичните ями

Микробиологията при почистване на септичните ями

Да поговорим още за ползата от микробиологията при почистване на септичните ями.

Това на практика е доста интересен вариант за почистване на септични ями – чрез използване на бактерии, които предотвратяват образуването на утайка.

С тях не възниква въпросът как да се почисти септична яма – при такава „население“ на септична яма, която може да се купи в специализираните магазини, водата се пречиства до безопасно състояние и не се образува тиня и дори миризмата се елиминира – толкова ефективно действат тези микроорганизми. Те могат да разлагат не само неутрални или фекални води, но и мазнините в септичната яма.

Има специални инструкции, които могат да Ви помогнат да се справите с микроорганизмите и да им осигурите всички условия за оптимална работа.

Какво е важно за микробиологията при почистване на септичните ями:

Без хлор в септичната ямаНе трябва да се излива хлорът в септична яма, бактериите бързо умират от него.
Без манган в септичната ямаМанганът, както и други химикали също са опасни за септичната яма.
Ако попаднат химикали Трябва незабавно да закупите и добавите нови бактерии там. Това ще направи възможно заселването на ново. Важно е преди това септичната яма да е напълнена с допълнителни обеми обикновена вода.
Сгъстяване и втвърдяване в септичната яма Ако съдържимото се е сгъстило или втвърдило, също е необходимо ямата да се напълни с вода и да се населят нови микроорганизми. Използването на правилните култури ще помогне за намаляване на заличаването.

По този начин септична яма за дълбоко почистване не винаги трябва да се почиства ръчно.

Видеоклипове на тази тема ще Ви помогне да разберете ясно всички методи за почистване на септични ями.

Всяка канализационна система изисква постоянно внимание, което напълно се отнася за септичните ями в летните вили и в частните къщи. Дори при правилна експлоатация и редовна поддръжка, в септична яма, с течение на времето количеството натрупана утайка ще трябва да се отстрани.

Още за нашите услуги: Микробиологията при почистване на септичните ями.

Последни публикации

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече
Методи за ефективно миене на тунели и мостове

Методи за ефективно миене на тунели и мостове

Методи за ефективно миене на тунели и мостове Мостовите инфраструктурни конструкции се измиват редовно през всички сезони, чак до есенните студове. Също и в рамките на големите празници, с което се удължавайки периода на миене на тунели и мостове. Пролетно-лятно струйно почистване на пътни съоръжения. Мостовете и насипите, надлезите и тунелите, подземните и надземните проходи […] Вижте повече
отпушване на мивката в банята

6 лесни и безопасни метода за отпушване на мивката в банята

Всекидневното използване на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че  комерсиално предлаганите препарати могат да […] Вижте повече