Knalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Микробиологията при почистване на септичните ями

Микробиологията при почистване на септичните ями

Да поговорим още за ползата от микробиологията при почистване на септичните ями.

Това на практика е доста интересен вариант за почистване на септични ями – чрез използване на бактерии, които предотвратяват образуването на утайка.

С тях не възниква въпросът как да се почисти септична яма – при такава „население“ на септична яма, която може да се купи в специализираните магазини, водата се пречиства до безопасно състояние и не се образува тиня и дори миризмата се елиминира – толкова ефективно действат тези микроорганизми. Те могат да разлагат не само неутрални или фекални води, но и мазнините в септичната яма.

Има специални инструкции, които могат да Ви помогнат да се справите с микроорганизмите и да им осигурите всички условия за оптимална работа.

Нека да изброим тук какво е важно:

  • Не трябва да се излива хлорът в септична яма, бактериите бързо умират от него.

Манганът, както и други химикали също са опасни за тях.

  • В случай, че все пак химикали попаднат в септичната яма, трябва незабавно да закупите и добавите нови бактерии там. Това ще направи възможно заселването на ново. Важно е преди това септичната яма да напълните с допълнителни обеми обикновена вода.
  • Ако съдържимото се е сгъстило или втвърдило, също е необходимо конструкцията да се напълни с вода и да се населят нови микроорганизми. Използването на правилните култури ще помогне за намаляване на затлачването и ще спестите разходи за почистване.

По този начин септична яма за дълбоко почистване не винаги трябва да се почиства ръчно.

Видеоклипове на тази тема ще Ви помогне да разберете ясно всички методи за почистване на септични ями.

Всяка канализационна система изисква постоянно внимание, което напълно се отнася за септичните ями в летните вили и в частните къщи. Дори при правилна експлоатация и редовна поддръжка, в септична яма, с течение на времето количеството натрупана утайка ще трябва да се отстрани.

Още за нашите услуги: Микробиологията при почистване на септичните ями.