Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии.

В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите.

В подобни случаи намесата на професионалисти е абсолютно необходима. Те ще помогнат да се избегнат значителните щети, да се намалят последиците от наводнението на мазето.

Използването на специална професионална техника за отводняване на мазета гарантира бързото отстраняване на влагата.

Причини за наводнения на мазета:

Влажността в мазетата може силно да се увеличи в следните случаи:

 • Сезонно повишаване нивото на подземните води. Това може да се случи през пролетта, когато температурата на въздуха се повиши и снегът започне да се топи или падат много валежи.
 • Нарушаване на правилното отводняване на валежите.
 • Съществуваща неизправност на канализацията.
 • Аварии, водещи до намаляване на херметичността и пробив в оборудването.
 • Повреди в тръбите могат да провокират разпространението на неприятна миризма, развитието на мухъл.
 • Неспазване на правилата за инсталиране на отводняващи съоръжения.
 • Пукнатини в областта на хидроизолацията.
 • Разпространение на вода след гасене на пожар.

Организация по изсушаване на мазе след наводнение

В едно наводнено мазе се появяват гъбички и мухъл. Това не е безопасно за живеещите в сградата, защото може да провокира заболявания на дихателната и централната нервна система.

Нужни са мерки навреме, за да се предотврати рискът от подкопаване на основата, след което може да последва и разрушаване.

Как се прави отводняване на мазета при наводнение и изсушава

Необходимо е водата да бъде изпомпана с помпа и да се използват влагоуловители, за да се стабилизират показанията на влажността.

Струва си да извикате компетентни майстори-специалисти с дългогодишен опит за извършване на работата. Това ще елиминира грешките и ефективно ще защити имуществото от щети. Използването на въздушни сушилни е от полза за справяне на проблеми от различна сложност.

Специалистите ще инсталират подходящо оборудване за премахване на излишната влага. Професионална техника ефективно ще елиминира влагата, намалявайки риска от мухъл и плесен в помещението.

По време на сушенето майсторите ще проследят остатъчната влага с професионални диагностични уреди. Така ще се знае точно състоянието на бетонните и дървените повърхности.

Защо е важно да потърсите специализирана професионална помощ за отводняване на мазе

 • Експертите използват мощни и високоефективни влагоуловители. Техниката се справя с последствията от силни наводнения.
 • Вие не трябва да се грижите за транспортиране, монтаж и настройка на устройствата за отводняване и изсушаване на мазето.
 • Извършва се сушене на всякакви предмети и повърхности. Премахва се излишната влага от стени, тавани, мебели, дограма, мазилка.

Последни публикации

За

Защо трябва да се почиства една септична яма

Септичната яма е тих герой в нашите домове, играеща ключова роля в ефективната работа на канализационната система. Да създадем дълбоко разбиране за нейната важност и какво я прави толкова неотменна. Септичната яма не е просто дупка в земята; тя е жизнено важен филтър, задържащ и пречистващ отпадъците, преди те да достигнат околната среда. Да я […] Вижте повече
лесни и безопасни методи за отпушване на канала

6 лесни и безопасни метода за отпушване на канала

Използването на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че комерсиално предлаганите препарати могат да бъдат […] Вижте повече
Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече