Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Отпушване на сифона под мивката

Отпушване на сифона под мивката

Отпушване на сифона под мивката самостоятелно, като ефективен и несложен метод

Отпушване на сифона под мивката. Премахването на мръсотията и отпушването на сифона под мивката самостоятелно не е толкова трудно, колкото може да си представят онези, които никога не са се опитвали да го направят сами.

Особено този процес няма да създаде затруднения с широко разпространените в момента компактни бутилкоподобни сифони, главно пластмасови, чиито части са просто проектирани за лесна инсталация или демонтаж, удобство и простота на отвиване, почистване и последващо сглобяване.

Дизайнът на такъв сифон има специален резервоар (утаителна купа) за улавяне на мръсотия, хранителни отпадъци и големи твърди частици.

Технологията за отпушване и почистване на сифона е съвсем проста:

Не забравяйте да поставите дълбок съд под мивката за оттичане на водата и натрупаните отпадъчни води, купа или кофа.

Развийте ръчно капака на утаителната купа (дъното на купата на резервоара) по часовниковата стрелка или развийте капака с гаечен ключ, в зависимост от дизайна. Оставете водата и утайката да се оттичат в контейнер. Изключете резервоара за сифон от тръбата.

Почистете купата и другите части на сифона от отломки, изстържете мръсотията от стените, измийте ги с почистващ препарат и гъба. Проверете всички секции на дренажната тръба за замърсяване, например с тел с кука в края.

Тази тръба, която влиза в стената, се препоръчва да се пробие с тел или връв и с помощта на кука ще бъде възможно да се извадят косми и буци. Ако откриете силно запушване на сифона в канализационната тръба, трябва да използвате бормашина.

Следващите стъпки

Съберете всички части на сифона в обратен ред, като ги завъртите обратно на часовниковата стрелка и обърнете внимание на плътността на конеца. В същото време внимавайте и не прекалявайте, за да не се напука пластмасата, податлива на механични повреди. Не забравяйте да проверите дали гумените уплътнения са на мястото си.

Отворете крана, за да проверите дали водата в канализацията е нормална и дали няма течове в сифона.

В стари къщи и апартаменти можете да намерите чугунени или стоманени двуоборотни сифони с ревизия на коляното, чийто капак може да се премахне само с гаечен ключ. Понякога има PVC тръби със същия остарял дизайн, достъпът до които е съответно труден. В такива случаи се отвиват крепежните гайки и се отстранява целият сифон. Тъй като работата ще бъде мръсна, не забравяйте да носите домакински ръкавици, когато започнете да отпушвате сифона.

Последни публикации

За

Защо трябва да се почиства една септична яма

Септичната яма е тих герой в нашите домове, играеща ключова роля в ефективната работа на канализационната система. Да създадем дълбоко разбиране за нейната важност и какво я прави толкова неотменна. Септичната яма не е просто дупка в земята; тя е жизнено важен филтър, задържащ и пречистващ отпадъците, преди те да достигнат околната среда. Да я […] Вижте повече
лесни и безопасни методи за отпушване на канала

6 лесни и безопасни метода за отпушване на канала

Използването на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че комерсиално предлаганите препарати могат да бъдат […] Вижте повече
Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече