Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Отпушване на тоалетни

Отпушване на тоалетни

Как да поддържате тоалетната си чиста и блестяща?

Естествено, Domestos и „Toaлетно пате“ могат да изпълняват тази задача добре, но само ако се използват редовно. За да предотвратите образуването на плака, трябва да почиствате тоалетната редовно, поне веднъж на всеки седем дни.

За да се поддържа чистота, тоалетната трябва да се избърше с абразивна гъба, потопена в прах и топла вода. За да омекотите водата и да ароматизирате въздуха в тоалетната, е необходимо да използвате специално създадени продукти. Те се поставят в казанчето или се прикрепват към ръба на тоалетната.

Ако трябва да почистите мястото, където водата в тоалетната е застояла, използвайте бутало и чаша за еднократна употреба, да извадите водата, да изсипете почистващото средство и да го оставите да престои около час. Когато за работа се използват течни почистващи препарати, периодично те трябва да се доливат.

След това използвайте неметален предмет, за да премахнете цялата мръсотия от краищата и след това изхвърлете предмета. Когато мръсотията и примесите се отстранят, можете да използвате четка и след това да измиете всичко.

Но понякога са необходими радикални методи за почистване и отпушване на тоалетни.

Особено, когато в тоалетната се е образувала много дебела плака и уринарен камък и е невъзможно да се премахне всичко с гъба.

За по-драстични методи за почистване и отпушване на тоалетни:

Почистване на тоалетната с оцет

Когато тоалетната се почиства редовно, обикновеният оцет ще направи, за да се отърве от варовикови отлагания. Можете също да използвате ябълков оцет. Оцетът е 70 процента идеален, но 9 процента ще го направят.

Изсипете чаша оцет в тенджера или някакъв съд и го загрейте. За да се избегне силна миризма, контейнерът първо трябва да бъде покрит с капак. След това в тоалетната се излива топъл оцет и се добавят сода и йод. Оставете да подейства два или три часа и след това отмийте.

Най-добре е да правите този метод на почистване преди лягане. Камъкът трябва да изчезне за една нощ. Ако ефектът не отговаря на очакванията, трябва да извършите процедурата за почистване няколко пъти. Ето така отпушвате и почиствате ефективно Вашата тоалетна.

Последни публикации

отпушване на мивката в банята

6 лесни и безопасни метода за отпушване на мивката в банята

Всекидневното използване на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че  комерсиално предлаганите препарати могат да […] Вижте повече
измиване на улици

5 неочаквани ползи от качествено измиване на улиците

Често си мислим, че единствената полза от качественото измиване на улици, е премахването на замърсявания и прах. И въпреки, че това несъмнено е така, истината е, че ползите от измиването на улиците са повече, отколкото сме свикнали да възприемаме. В зависимост от естеството на ползите, пожем да ги групираме в 5 различни категории: ЗдравеНищо не […] Вижте повече
Поддържане на септичните ями чисти

Поддържане на септичните ями чисти – част 2

При механичното поддържане на септичните ями чисти, за да извършите процедурата сами, ще Ви е нужно специално оборудване и ще са Ви нужни и познания за канализационната система, както и търпение, за да извършите всичко правилно. Каква опасност може да има при този вид почистване на септична яма? Пластмасовите резервоари могат да се повредят при […] Вижте повече