Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Отстраняване на замърсявания и запушвания на мивката

замърсявания и запушвания на мивката

Какво да се прави, ако въпреки взетите мерки, проблемът със замърсявания и запушвания на мивката остава нерешен?

Сега ще Ви разкажем, как да почистите запушването в кухненската мивка в този случай.

Замърсявания и запушвания на мивката

Битова химия

В магазините се продават много и различни средства за отстраняване на замърсявания и запушвания на канали.

Те могат да бъдат разделени на сухи, гелообразни и течни. Това, което трябва да направите, е да изберете подходящия разтворител, въз основа на характеристиките на материала, който трябва да се почисти и въз основа на степента на замърсяване. Някои от средствата не могат да се излеят в пластмаса. Тази информация е посочена на опаковката.

Течните препарати не увреждат крехките материали, разграждат мазнините и омекотяват твърдите отпадъци, действат в рамките на няколко часа и се използват икономично.

За гранулообразните препарати, производителите съветват да сме особено внимателни и да стоим на дразстояние, когато ги използваме. Те имат много остра миризма и могат да предизвикат здравословни проблеми от изпаренията, получени в процеса на ползването им. Затова следва да сме предпазливи при работа с тях.

Алгоритъмът е прост: правилното количество препарат се изсипва в канализацията за един час или за цялата нощта. В това време мивката не се използва. След изтичане на времето, се отмива, това, което е останало.

Когато работите с битова химия, следвайте следните правила:

  • В рамките на 20 минути почистете тръбите с вряла вода (стоманените) или с топла вода със силно налягане (пластмасовите).
  • Работете с ръкавици, и не забравяйте да отворите прозорец, ако има такъв, така че помещението да се проветрява добре.

Ако върху кожата Ви попадне препарат, веднага го измийте с обилно количество студена вода, без да използвате сапун.

Последни публикации

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече
Методи за ефективно миене на тунели и мостове

Методи за ефективно миене на тунели и мостове

Методи за ефективно миене на тунели и мостове Мостовите инфраструктурни конструкции се измиват редовно през всички сезони, чак до есенните студове. Също и в рамките на големите празници, с което се удължавайки периода на миене на тунели и мостове. Пролетно-лятно струйно почистване на пътни съоръжения. Мостовете и насипите, надлезите и тунелите, подземните и надземните проходи […] Вижте повече
отпушване на мивката в банята

6 лесни и безопасни метода за отпушване на мивката в банята

Всекидневното използване на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че  комерсиално предлаганите препарати могат да […] Вижте повече