Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Още причини за запушване на септичните ями

причини за запушване на септичните ями

Причини за запушване на септичните ями или нарушенията в работата на пречиствателната система с настъпването на студено време могат да показват неправилно изчисляване на точката на замръзване на почвата при инсталиране на септична яма. Можете да излезете от ситуацията, ако оборудвате септична яма с отоплителна система.

Недостатъчен обем на септичната яма.

Инсталирането на септична яма трябва да се извършва от квалифицирани работници с надеждна репутация. Неправилното оразмеряване на резервоара за отпадъци води до факта, че системата не може да се справи с третирането на входящите отпадъци. Първичната камера на септичната яма трябва да бъде равна на три пъти среднодневния обем вода, използвана в къщата. Недопустимо е да се подценява тази цифра, напротив, препоръчва се да се избере размерът на септичната яма „с марж“.

Няма маслоуловител.

Мазнините и сапунът, натрупани по повърхността, образуват отлагания в преливанията, утаяват се по стените на резервоара и пречат на свободната комуникация между камерите. Този проблем се решава чрез инсталиране на уловител за мазнини в кухнята под мивката или пред канализацията, влизаща в септичната яма. Устройството е предназначено за първично пречистване на течни отпадъци от трудно разтворими мазнини. Почистването на уловителя за мазнини е много по -лесно от почистването на запушване в септична яма. А „допълнителните“ разходи за инсталиране на устройството ще бъдат повече от компенсирани в бъдеще.

Какви методи за почистване има?

Най -подходящият метод за почистване на септична яма се избира въз основа на различни обстоятелства.

Почистване с помощта на технически средства.

Не е трудно да се намери организация, която предоставя услуги за изпомпване на отпадни води. Ще трябва да похарчите пари, но това ще ви спести неприятностите при намирането на подходящите химикали, оборудване и инструменти.

За изпомпване на отпадъчни води компаниите могат да използват канализационни машини, които работят на вакуумния принцип. Когато се използва тази техника, трябва да се вземе предвид вместимостта на резервоара. Ако е необходимо, изпомпването може да се извърши няколко пъти.

Това са най-често срещаните причини за запушване на септичните ями. Ние от kanalihit.com Ви препоръчваме да се обърнете към професионалисти, които ще свършат почистването вместо вас!

Последни публикации

За

Защо трябва да се почиства една септична яма

Септичната яма е тих герой в нашите домове, играеща ключова роля в ефективната работа на канализационната система. Да създадем дълбоко разбиране за нейната важност и какво я прави толкова неотменна. Септичната яма не е просто дупка в земята; тя е жизнено важен филтър, задържащ и пречистващ отпадъците, преди те да достигнат околната среда. Да я […] Вижте повече
лесни и безопасни методи за отпушване на канала

6 лесни и безопасни метода за отпушване на канала

Използването на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че комерсиално предлаганите препарати могат да бъдат […] Вижте повече
Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече