Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Бързо отпушване на канали

почистване на каналите

Канализационната система на всеки частен дом изисква правилна грижа и внимание.

Една от задължителните операции е почистването на канализацията в частна къща. Нейната необходимост се причинява от постоянното използване на канализационната система, при което неговите елементи постепенно се запушват и отпадъците се натрупват по тръбопроводи стени.

За да не запушите канализацията в частна къща, трябва периодично да почиствате конструкцията и да извършвате превантивна поддръжка на почистване на каналите. Филтърните тапи се доказаха много добре, предотвратявайки навлизането на различни частици кал в системата.

Бързо почистване на каналите с вряла вода

Ако необходимостта от почистване на каналите възникне внезапно, тогава можете да опитате да премахнете запушването с вряла вода.

Важно условие за този метод е локализацията на блокирането. За да определите кой участък от тръбопровода е спрял да работи, е необходимо да се наблюдава кои водопроводни частизадържат и не пропускат вода. Ако блокирането е локално (например само в мивката), тогава почистването на канализацията е необходимо само в тази област

Врялята вода има много добър ефект върху органичните блокажи, които най-често се появяват в канализационните системи. При използването й няма особени рискове – основното е, че тръбите могат да издържат на високи температури без повреди.

Почистването на канализацията у дома с вряла вода е просто: водата завира и се излива в канала, след което е достатъчно да изчакате и да проверите дали течността е източена в канализацията. Ако водата изтече, тогава проблемът е решен и на този етап не се изискват други методи.

Бързо почистване на канализацията с налягане

За прилагането на този метод се използва апарат за високо налягане и маркуч, които осигуряват достъп до вътрешните части на канализационната система. Много често се използва дължина на маркуча 15, 20, 30 и 40 метра. За да изберете дължината на маркуча, трябва да знаете как е подредена канализационната система и да имате представа за нейните размери.

Маркучът за почистване е гъвкава пластмасова тръба, която има найлонова намотка и PVC корпус. Стандартният диаметър на маркуча е 10 мм. Откъм работната страна на маркуча е оборудвана резба, която позволява монтирането на специална дюза. Другата страна е снабдена с оборудване, чрез които се осъществява връзката с устройството за високо налягане.

Бързо почистване с помошта на вендуз

Почти във всяка къща има по едно приспособление, което елиминира основните причини за запушвания – бутало. Когато купувате бутало, е необходимо да изберете модел с достатъчно голяма чашка, която напълно да покрива отвора за източване. За да работи буталото, е необходимо да излеете малко количество вода в мивката.

Последни публикации

За

Защо трябва да се почиства една септична яма

Септичната яма е тих герой в нашите домове, играеща ключова роля в ефективната работа на канализационната система. Да създадем дълбоко разбиране за нейната важност и какво я прави толкова неотменна. Септичната яма не е просто дупка в земята; тя е жизнено важен филтър, задържащ и пречистващ отпадъците, преди те да достигнат околната среда. Да я […] Вижте повече
лесни и безопасни методи за отпушване на канала

6 лесни и безопасни метода за отпушване на канала

Използването на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че комерсиално предлаганите препарати могат да бъдат […] Вижте повече
Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече