Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Почистване на септичните ями

Почистване на септичните ями

Почистване на септичните ями

В градовете почистването на септичните ями се извършва от специалисти, но в частните къщи във вилните места и в селата, където няма централизирана канализационна система, хората трябва сами да се справят с този вид отпадък.

Има няколко фактора, които трябва да бъдат взети под внимание, за да се извърши работата възможно най-бързо, икономично и да бъде ефективно. Именно тези характеристики и ефективни начини за справяне с отпадъците ще обсъдим в тази статия.

Съществуват следните видове канализационни устройства:

Почистване на септичните ями

Септичната яма представлява „подобрена“ помийна яма. В смисъл, че отпадъците могат да останат в септичната яма по-дълго, без да причиняват неудобства на собствениците, без да излъчват, например неприятна миризма. Това е възможно поради конструктивните характеристики на септичната яма. Септичната яма се състои от няколко камери, свързани с тръби.

В първата камера отпадъчните води се разлагат, след което водата преминава в почвата през едната камера, а останалата част се натрупва в другата. Освен това вредните вещества, би могло да се каже, са концентрирани, намаляват по обем и причиняват по-малко неудобства. Самата дезинфекция е по-лесна. Този тип е най-препоръчителен за използване, тъй като е много по-опростен и по-евтин от другите устройства.

Изгребна яма

Това е запечатана яма, подсилена с тухла или бетон, в която се излива стоманобетон.

Дезинфекцията на помийна яма е много по-трудна, отколкото в предишния случай, и това е така защото:

  • Обемът на отпадъците не намалява, което води до високи разходи, поради необходимостта от редовна работа;
  • Загриженост за херметичността, липсата на която ще доведе до замърсяване на почвата;
  • затруднено почистване (труднодостъпно място за канализационната машина).
  • недълговечна, тъй като е изградена от бетон или камък, които се влияят от натрупващите се в нея вещества.
  • Наличието на неприятни миризми.

Единственият плюс на този тип е, че е лесен и не е скъп за изграждане, въпреки че все пак трябва да се инвестират значителни средства – това изисква редовно изпомпване от помийната яма.

Последни публикации

За

Защо трябва да се почиства една септична яма

Септичната яма е тих герой в нашите домове, играеща ключова роля в ефективната работа на канализационната система. Да създадем дълбоко разбиране за нейната важност и какво я прави толкова неотменна. Септичната яма не е просто дупка в земята; тя е жизнено важен филтър, задържащ и пречистващ отпадъците, преди те да достигнат околната среда. Да я […] Вижте повече
лесни и безопасни методи за отпушване на канала

6 лесни и безопасни метода за отпушване на канала

Използването на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че комерсиално предлаганите препарати могат да бъдат […] Вижте повече
Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече