Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Почистване на септичните ями

Почистване на септичните ями

Почистване на септичните ями

В градовете почистването на септичните ями се извършва от специалисти, но в частните къщи във вилните места и в селата, където няма централизирана канализационна система, хората трябва сами да се справят с този вид отпадък.

Има няколко фактора, които трябва да бъдат взети под внимание, за да се извърши работата възможно най-бързо, икономично и да бъде ефективно. Именно тези характеристики и ефективни начини за справяне с отпадъците ще обсъдим в тази статия.

Съществуват следните видове канализационни устройства:

Почистване на септичните ями

Септичната яма представлява „подобрена“ помийна яма. В смисъл, че отпадъците могат да останат в септичната яма по-дълго, без да причиняват неудобства на собствениците, без да излъчват, например неприятна миризма. Това е възможно поради конструктивните характеристики на септичната яма. Септичната яма се състои от няколко камери, свързани с тръби.

В първата камера отпадъчните води се разлагат, след което водата преминава в почвата през едната камера, а останалата част се натрупва в другата. Освен това вредните вещества, би могло да се каже, са концентрирани, намаляват по обем и причиняват по-малко неудобства. Самата дезинфекция е по-лесна. Този тип е най-препоръчителен за използване, тъй като е много по-опростен и по-евтин от другите устройства.

Изгребна яма

Това е запечатана яма, подсилена с тухла или бетон, в която се излива стоманобетон.

Дезинфекцията на помийна яма е много по-трудна, отколкото в предишния случай, и това е така защото:

  • Обемът на отпадъците не намалява, което води до високи разходи, поради необходимостта от редовна работа;
  • Загриженост за херметичността, липсата на която ще доведе до замърсяване на почвата;
  • затруднено почистване (труднодостъпно място за канализационната машина).
  • недълговечна, тъй като е изградена от бетон или камък, които се влияят от натрупващите се в нея вещества.
  • Наличието на неприятни миризми.

Единственият плюс на този тип е, че е лесен и не е скъп за изграждане, въпреки че все пак трябва да се инвестират значителни средства – това изисква редовно изпомпване от помийната яма.

Последни публикации

отпушване на мивката в банята

6 лесни и безопасни метода за отпушване на мивката в банята

Всекидневното използване на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че  комерсиално предлаганите препарати могат да […] Вижте повече
измиване на улици

5 неочаквани ползи от качествено измиване на улиците

Често си мислим, че единствената полза от качественото измиване на улици, е премахването на замърсявания и прах. И въпреки, че това несъмнено е така, истината е, че ползите от измиването на улиците са повече, отколкото сме свикнали да възприемаме. В зависимост от естеството на ползите, пожем да ги групираме в 5 различни категории: ЗдравеНищо не […] Вижте повече
Поддържане на септичните ями чисти

Поддържане на септичните ями чисти – част 2

При механичното поддържане на септичните ями чисти, за да извършите процедурата сами, ще Ви е нужно специално оборудване и ще са Ви нужни и познания за канализационната система, както и търпение, за да извършите всичко правилно. Каква опасност може да има при този вид почистване на септична яма? Пластмасовите резервоари могат да се повредят при […] Вижте повече