Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Почистване на септични ями

почистване на септична яма

Самостоятелното почистване на септична яма, със собствените си ръце, изисква наличието на специален комплект за такава задача. За целта ще Ви е нужна специална помпа и запечатан контейнер за отпадъци с капак.

Обемът на резервоара трябва да съответства на очакваното количество течност. Също така, Вие сами трябва да изберете подходящото правилно място за изхвърляне на отпадъци, където това е разрешено да се извършва.

Разбира се, можете да се справите и без специална фекална помпа с резервоар. Вместо това използвайте черпак и кофи. По ваша преценка.

Почистване на септична яма „направи си сам“

Извършва се както следва:

  1. Подгответе фекална, водна помпа, дълъг маркуч, контейнер за събиране на изпомпваното вещество. Контейнерът трябва да има достатъчен обем и плътно затварящ се капак.
  2. Изпомпвайте съдържанието на камерите.
  3. Изплакнете камерите, водата се изпомпва с помощта на помпа. Ако е възможно, изплакнете и тръбите.

След промиването на септичната яма се излива чиста вода и по желание може да се използва специален биологичен продукт.

Редовното почистване на септична яма е необходима мярка, която ще Ви позволи да поддържате работоспособността на инсталацията и гарантира добро ниво на пречистване на отпадъчните води.

Има септични ями, където самата конструкция позволява, улеснява, без излишни усилия и разходи, почистването на станцията от случващите се замърсяване с цел превенция на запушване на септичните ями.

Битови отпадъчни води

Има битови отпадъчни води, които текат от конструкцията в приемната камера на септичната яма. Потокът на този септичен резервоар се осъществява през канализационния тръбопровод. Приемната камера на септична яма е зона от груби утайки. В тази зона се задържат плаващи филми, повърхностноактивни вещества, неотлагащи се частици и мазнини. С течение на времето на повърхността се образуват вещества, които не се утаяват, които плуват по повърхността на водата.

Въпреки че съвременните септични системи са проектирани по такъв начин, че рядко се налага да се почистват, този процес все още трябва да се извърши. Всяко оборудване има условия за използване, които трябва да се вземат предвид при монтажа. За да предотвратите повреда на системата, трябва да я изпомпате. Това се прави при зареждане на контейнера, но поне веднъж годишно. Методът, използван за почистване на резервоарите, зависи от вида на оборудването. Препоръчително е по време на монтажа на оборудването да се установи какъв вид почистване се нуждае.