Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Предотвратяване на запушвания в кухненската мивка

Предотвратяване на запушвания в кухненската мивка

Предотвратяване на блокиране

Ако забележите дори най-малкото влошаване на работата на Вашата канализацията, трябва незабавно да предприемете определени мерки за почистване на мивката от запушване, не трябва да довеждате ситуацията до състояние и да чакате момента, когато нивото на водата в мивката достигне своите краища.

Още по-добре е, ако периодично извършвате някои мерки, за да избегнете запушване в бъдеще. Всичко това говори за необходимостта от профилактика на каналите.

Общи препоръки за профилактика и предотвратяване на запушвания в кухненската мивка

  • Не изливайте остатъчна мазнина в мивката и измийте добре съдовете от остатъци от храна преди измиване. Използвайте почистващ препарат за мазнини.
  • Не забравяйте да използвате специална защитна мрежа (пластмасова или метална), за да предотвратите навлизането на остатъци от храна и твърди частици в канализацията.
  • Веднъж седмично или две извършвайте превантивно почистване на мивката с вряща вода или бутало. Можете да включите гореща вода за 20 минути.
  • Периодично, но не много често, третирайте канализацията със сода. Или съгласно инструкциите, със специални химикали, с помощта на които вашите тръби ще се поддържат чисти и ще се отървете от неприятните миризми в кухнята.
  • При подмяна на тръби отдайте предпочитание на металопластичните конструкции, които са по-удобни за почистване, чиито стени не корозират и са по-малко склонни към интензивно замърсяване с мазнини.

В процеса на профилактика на каналите, почистване на канализацията, кабелът трябва да се поддържа в постоянно напрежение.

В противен случай той може да се огъне, което ще доведе до неговото увреждане вътре в тръбата. Затова е най-добре да работите с този инструмент заедно с някой друг. 1 човек ще натисне кабела, а вторият ще създаде напрежение върху него, като завърти кабела от дръжката около надлъжната ос.

Кабелът е добър за използване в метални конструкции, при които дори частично премахва ръждата от стените. Но е противопоказано да се почистват с него пластмасови, хромирани или месингови сифони, за да се избегнат механични повреди. Ако в дома Ви няма такъв специален инструмент, можете да го замените с дебел проводник или твърд проводник като кабел.