Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Предотвратяване на запушвания в кухненската мивка

Предотвратяване на запушвания в кухненската мивка

Предотвратяване на блокиране

Ако забележите дори най-малкото влошаване на работата на Вашата канализацията, трябва незабавно да предприемете определени мерки за почистване на мивката от запушване, не трябва да довеждате ситуацията до състояние и да чакате момента, когато нивото на водата в мивката достигне своите краища.

Още по-добре е, ако периодично извършвате някои мерки, за да избегнете запушване в бъдеще. Всичко това говори за необходимостта от профилактика на каналите.

Общи препоръки за профилактика и предотвратяване на запушвания в кухненската мивка

  • Не изливайте остатъчна мазнина в мивката и измийте добре съдовете от остатъци от храна преди измиване. Използвайте почистващ препарат за мазнини.
  • Не забравяйте да използвате специална защитна мрежа (пластмасова или метална), за да предотвратите навлизането на остатъци от храна и твърди частици в канализацията.
  • Веднъж седмично или две извършвайте превантивно почистване на мивката с вряща вода или бутало. Можете да включите гореща вода за 20 минути.
  • Периодично, но не много често, третирайте канализацията със сода. Или съгласно инструкциите, със специални химикали, с помощта на които вашите тръби ще се поддържат чисти и ще се отървете от неприятните миризми в кухнята.
  • При подмяна на тръби отдайте предпочитание на металопластичните конструкции, които са по-удобни за почистване, чиито стени не корозират и са по-малко склонни към интензивно замърсяване с мазнини.

В процеса на профилактика на каналите, почистване на канализацията, кабелът трябва да се поддържа в постоянно напрежение.

В противен случай той може да се огъне, което ще доведе до неговото увреждане вътре в тръбата. Затова е най-добре да работите с този инструмент заедно с някой друг. 1 човек ще натисне кабела, а вторият ще създаде напрежение върху него, като завърти кабела от дръжката около надлъжната ос.

Кабелът е добър за използване в метални конструкции, при които дори частично премахва ръждата от стените. Но е противопоказано да се почистват с него пластмасови, хромирани или месингови сифони, за да се избегнат механични повреди. Ако в дома Ви няма такъв специален инструмент, можете да го замените с дебел проводник или твърд проводник като кабел.

Последни публикации

отпушване на мивката в банята

6 лесни и безопасни метода за отпушване на мивката в банята

Всекидневното използване на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че  комерсиално предлаганите препарати могат да […] Вижте повече
измиване на улици

5 неочаквани ползи от качествено измиване на улиците

Често си мислим, че единствената полза от качественото измиване на улици, е премахването на замърсявания и прах. И въпреки, че това несъмнено е така, истината е, че ползите от измиването на улиците са повече, отколкото сме свикнали да възприемаме. В зависимост от естеството на ползите, пожем да ги групираме в 5 различни категории: ЗдравеНищо не […] Вижте повече
Поддържане на септичните ями чисти

Поддържане на септичните ями чисти – част 2

При механичното поддържане на септичните ями чисти, за да извършите процедурата сами, ще Ви е нужно специално оборудване и ще са Ви нужни и познания за канализационната система, както и търпение, за да извършите всичко правилно. Каква опасност може да има при този вид почистване на септична яма? Пластмасовите резервоари могат да се повредят при […] Вижте повече