Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Препоръки за почистване на една септична яма

септичната яма

Препоръки за почистване

  • Първо, не се препоръчва напълно да се отстранява цялата утайка от дъното на утайката. Част от нея трябва да остане на мястото си. Факт е, че в резултат на затихване в контейнера се образува микрокосмос със стабилна екосистема. Микроорганизмите, живеещи в него, преработват всички биологични отпадъци, постъпващи в ямата, благодарение на което септичната яма не е източник на патогенни микроби.

Оставяйки част от утайката (не повече от 20%), гостоприемникът задържа полезни бактерии и им позволява да продължат полезните си дейности в септичната яма.

  • Второ, почистването на тръбите и контейнерите не трябва да се извършва с хлор или манган. Тези вещества ще унищожат не само неприятна миризма, но и всички полезни жилища на системата за натрупване и преработка на отпадъчни води в къщи.

Читателят ще се изненада, но след такава операция опитни собственици съветват да се купят в специализирани магазини набор от вещества, които съдържат микроорганизми, които преработват биологичните отпадъци в утайка.

В момента почистването на септична яма „направи си сам“ се извършва по два начина: механичен и биологичен. Всеки от тях ще бъде обсъден отделно.

Механично почистване на задвижването

Традиционният начин за прочистване на септични ями, който може да се извърши както самостоятелно, така и с помощта на външни специалисти.

Най-примитивният вариант е сами да вземете натрупаната тиня и отломки с лопата и кофа. Това обаче е изпълнено с редица неприятни моменти, основният от които е миризмата. А брането в калта, останало след пречистването на водата, не е най-приятното изживяване.

Затова собствениците предпочитат да ги изпомпват с помощта на помпи и маркучи. За да направите това, водата се изпомпва в контейнера, тя „възбужда“ дънните утайки, което улеснява отстраняването им заедно с течността.

Отстраняване на утайки

В някои системи отстраняването на утайки от системата се извършва със специални тръби. Почистват се под налягане, което улеснява отстраняването на твърди частици от контейнера за събиране.

Същите собственици на жилища, които не искат да се занимават с почистване на септичната яма, се обаждат в канализацията, които, използвайки оборудването, с което разполагат, вършат цялата работа. Предимството на този метод е, че няма проблем какво да се прави с утайката, избрана от утаителя. Наетите специалисти изваждат суспензията и я изливат на специално определени места.

Последни публикации

За

Защо трябва да се почиства една септична яма

Септичната яма е тих герой в нашите домове, играеща ключова роля в ефективната работа на канализационната система. Да създадем дълбоко разбиране за нейната важност и какво я прави толкова неотменна. Септичната яма не е просто дупка в земята; тя е жизнено важен филтър, задържащ и пречистващ отпадъците, преди те да достигнат околната среда. Да я […] Вижте повече
лесни и безопасни методи за отпушване на канала

6 лесни и безопасни метода за отпушване на канала

Използването на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че комерсиално предлаганите препарати могат да бъдат […] Вижте повече
Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече