Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Профилактика за предотвратяване на запушванията на мивката и сифона

запушванията на мивката и сифона

Запушванията на мивката и сифона

Мивката Ви може да се запушва всеки месец, ако не предприемате никакви превантивни мерки при запушванията на мивката и сифона. Най-простото профилактично действие е да прекарвате вряла вода от каната или гореща чешмяна вода в канала всяка седмица за 15-20 минути. Така разтваряте мазнините, прилепнали към стените на тръбата.

Ако проблемът се появява редовно, с вряла вода можете да промиете след използването на домакински средства като сода и оцет.

Поставянето на цедка, която не позволява на хранителните отпадъци да проникнат в канала, е задължителен кухненски атрибут. Сифонът също се нуждае от мрежа за филтриране на канализацията. Свикнете да не изливате мазнина в мивката.

Можете също да инсталиране мелница за остатъчна храна. Всъщност това няма напълно да елиминира възможността от запушване на канала, тъй като така или иначе малки частици се прилепват към повърхността.

Не подценявайте силата на врящата вода – тя може да елиминира малки отпадъци, натрупани в тръбите и да неутрализира не много силни миризми. Като превантивна мярка изсипете гореща вода в канала на мивката.

Сода, етерично масло и вряла вода

Ако искате Вашата мивка да е освен чиста, и ароматна, добавете към содата няколко капки от любимото Ви етерично масло, изсипете в канала, оставете за час или за цялата нощ и след това изплакнете всичко с гореща вода.

Последни публикации

За

Защо трябва да се почиства една септична яма

Септичната яма е тих герой в нашите домове, играеща ключова роля в ефективната работа на канализационната система. Да създадем дълбоко разбиране за нейната важност и какво я прави толкова неотменна. Септичната яма не е просто дупка в земята; тя е жизнено важен филтър, задържащ и пречистващ отпадъците, преди те да достигнат околната среда. Да я […] Вижте повече
лесни и безопасни методи за отпушване на канала

6 лесни и безопасни метода за отпушване на канала

Използването на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че комерсиално предлаганите препарати могат да бъдат […] Вижте повече
Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече