Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Профилактика за предотвратяване на запушванията на мивката и сифона

запушванията на мивката и сифона

Запушванията на мивката и сифона

Мивката Ви може да се запушва всеки месец, ако не предприемате никакви превантивни мерки при запушванията на мивката и сифона. Най-простото профилактично действие е да прекарвате вряла вода от каната или гореща чешмяна вода в канала всяка седмица за 15-20 минути. Така разтваряте мазнините, прилепнали към стените на тръбата.

Ако проблемът се появява редовно, с вряла вода можете да промиете след използването на домакински средства като сода и оцет.

Поставянето на цедка, която не позволява на хранителните отпадъци да проникнат в канала, е задължителен кухненски атрибут. Сифонът също се нуждае от мрежа за филтриране на канализацията. Свикнете да не изливате мазнина в мивката.

Можете също да инсталиране мелница за остатъчна храна. Всъщност това няма напълно да елиминира възможността от запушване на канала, тъй като така или иначе малки частици се прилепват към повърхността.

Не подценявайте силата на врящата вода – тя може да елиминира малки отпадъци, натрупани в тръбите и да неутрализира не много силни миризми. Като превантивна мярка изсипете гореща вода в канала на мивката.

Сода, етерично масло и вряла вода

Ако искате Вашата мивка да е освен чиста, и ароматна, добавете към содата няколко капки от любимото Ви етерично масло, изсипете в канала, оставете за час или за цялата нощ и след това изплакнете всичко с гореща вода.

Последни публикации

отпушване на мивката в банята

6 лесни и безопасни метода за отпушване на мивката в банята

Всекидневното използване на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че  комерсиално предлаганите препарати могат да […] Вижте повече
измиване на улици

5 неочаквани ползи от качествено измиване на улиците

Често си мислим, че единствената полза от качественото измиване на улици, е премахването на замърсявания и прах. И въпреки, че това несъмнено е така, истината е, че ползите от измиването на улиците са повече, отколкото сме свикнали да възприемаме. В зависимост от естеството на ползите, пожем да ги групираме в 5 различни категории: ЗдравеНищо не […] Вижте повече
Поддържане на септичните ями чисти

Поддържане на септичните ями чисти – част 2

При механичното поддържане на септичните ями чисти, за да извършите процедурата сами, ще Ви е нужно специално оборудване и ще са Ви нужни и познания за канализационната система, както и търпение, за да извършите всичко правилно. Каква опасност може да има при този вид почистване на септична яма? Пластмасовите резервоари могат да се повредят при […] Вижте повече