Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Прочистване на канал

Прочистване на канал

Как да прочистим канала на мивката или ваната?

Прочистване на канал:

Решение номер 1. Почистване на канализацията на мивката с народни средства.

Решение номер 2. Елиминирайте запушването с домакински химикали.

Решение номер 3. Почистване с бутало.

Решение номер 4. Радикално изхвърляне на запушването – разглобяване на сифона.

Как да предотвратим запушвания?

Дори най-модерната мивка или вана може да се задръсти. Най-проблемната зона в този смисъл е кухненската мивка. При миене на чинии, парчета храна, почистване, отмити чинии, мазнини, утайка от кафе и др. Попадат в канализацията. Мазнините се утаяват по вътрешната повърхност на тръбите, други отломки се залепват по тях, постепенно се натрупват. С течение на времето слоят се удебелява и в крайна сметка може да се образува запушване, ако не се почиства редовно.

Запушвания на канала

По подобен начин в баните се появяват запушвания: в отвора за оттичане се появяват косми, остатъци от препарати, паста за зъби, понякога там случайно се хвърлят малки парчета гъби, конци и др. В резултат на това всички тези малки примеси се натрупват и образуват плътна запушалка, която не позволява на водата да премине през нея. Фактът, че сифонът в мивката или ваната е запушен, може да се досети по появата на неприятна миризма, но най-фрапиращият знак е бавното оттичане на водата, докато водата напълно застоява в мивката. Ако такава неприятност ви се е случила, тогава си струва да се свържете с услугите на водопроводчик, но първо можете да опитате сами да се справите с проблема.

Класическият начин за прочистване на канала

Класическият начин за прочистване на канала на ваната или мивка е смес от сода за хляб и оцет. Тези вещества реагират бурно, образувайки въглероден диоксид, поради тази реакция отломката се счупва и запушването се отстранява. Трябва да постъпите по следния начин: изсипете пакет сода в отвора за източване и добавете чаша оцет.

Газът ще започне да се образува незабавно, затова се опитайте бързо да запушите отвора с тапа или влажна кърпа. Изчакайте 20-30 минути и залейте обилно с гореща вода. Ще разберете, че запушването е премахнато от скоростта на излизащата вода – ако мивката бързо се изпразни, значи сте го направили. Веднага трябва да се каже, че прочистването на канала със сода помага в прости случаи, когато запушването не е сериозно.

Няма да навреди провеждането на такова прочистване на канала като превантивна мярка – почистването със сода помага да се премахнат мастните отлагания от вътрешните повърхности на тръбите, а това от своя страна намалява вероятността от замърсяване.

Последни публикации

За

Защо трябва да се почиства една септична яма

Септичната яма е тих герой в нашите домове, играеща ключова роля в ефективната работа на канализационната система. Да създадем дълбоко разбиране за нейната важност и какво я прави толкова неотменна. Септичната яма не е просто дупка в земята; тя е жизнено важен филтър, задържащ и пречистващ отпадъците, преди те да достигнат околната среда. Да я […] Вижте повече
лесни и безопасни методи за отпушване на канала

6 лесни и безопасни метода за отпушване на канала

Използването на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че комерсиално предлаганите препарати могат да бъдат […] Вижте повече
Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече