запушването на мивката

Повече за запушен канал

Първа помощ при запушен канал на мивката – няколко прости начина

Възможно е, за да се почисти запушеният канал в кухненската мивка, ще са Ви достатъчни следните прости и абсолютно безвредни за тръбите (всякакъв вид) действия и няма да се нуждаете от допълнително взимане на други мерки

Метод 1. Почистване на тръбите с вряща вода или гореща вода.

Може би това е мярка за самата първа помощ, която често е достатъчно, за да елиминира запушен канал. Ако тръбите са стоманени, налейте около 1 литър вряща вода в дренажния отвор и изчакайте 20 минути. За да почистите пластмасовите тръби, просто оставете горещата вода от чешмата да тече в канала 20 минути (температурата на водата не трябва да надвишава 60 градуса). Запушването трябва да се изтече по канализацията. Проверете резултата от пускането на малка струя вода.

Не помогна ли? Тогава опитваме друг метод.

Метод 2. Как да се почистят тръбите от запушвания с помощта на бутало

Плътно затваряме всички преливни отвори в мивката с мокър парцал, за да блокираме въздушния поток и да осигурим хидравличен стълб. Натискаме буталото към отвора за оттичане, а след това рязко го дърпаме към нас. Повтаряме тези действия няколко пъти, за да „разбием тапата“ и да я раздробим на малки части. Проверете резултата, като освободите малък поток вода. Оставяме горещата вода да тече за няколко минути, така че запушването безопасно да изтече в канализацията.

Към услугата: Отпушване на канали – машинен способ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *