Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Ремонт на канализационната система

Ремонт на канализационната система

Ремонт на канализационната система

По време на основния ремонт на канализационната система може да се извърши модернизация на канализационната мрежа със замяна на чугунени тръбопроводи с полимерни тръби с впечатляващо дълъг експлоатационен живот (повече от 50 години).

Какво е важно да се помни – Грешките при монтажа на канализационната система могат да доведат до неизправности и прекъсвания в работата, което ще има много неблагоприятен ефект не само върху Вашия апартамент или къща, но и върху Вашите съседи. Трябва да се помни също това, че канализационната система е единна и цялостна система. Инсталирането на канализационната система изисква спазването на много правила, чието нарушаване може да доведе до неприятни последици.

Ремонти на ВиК  – Премахване на течове. Отпушване на канализационната система.

Тъй като няма налягане в битовата канализационна мрежа, е много по-лесно да се премахне теч в кръстовището или пукнатина в тръба, отколкото във водоснабдителна система. Има няколко начина за отстраняване на пукнатина в чугун:

1/ .като временен вариант нанесете скоба от гумена камера, обвита с алуминиева тел;

2/. уплътнение с парчета олово с помощта на чук и заострен връх;

3/. малка пукнатина може да бъде пробита спретнато с малко длето.

При извършване на ремонтни ВиК дейности на стари щрангове трябва да се има предвид, че чугунът е доста крехък материал и може да се напука от неволен удар. Горните методи може да не работят, когато фистулата е голяма. След това трябва да използвате тази техника: вземете цимент и го смесете с разтвор на течно стъкло. След това ги импрегнирайте с медицинска превръзка, която трябва да се навие около фистулата на няколко слоя. След втвърдяване трябва да получите плътна „превръзка“.

Има и алтернативен начин за ремонт на ВиК, изпълнен в следната последователност:

  • Почистете теча със стоманена четка до метален блясък.
  • Обезмаслете почистената повърхност с бензин или бял спирт.
  • Смесете меден оксид с фосфорна киселина в пропорции 3: 2 и нанесете получената смес с шпатула върху фистулата.