Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Септичната яма – знаем ли всичко за нея

Септичната яма знаем ли всичко за нея

И така, в предишната статия се постарахме и разсеяхме деветте най -често срещани заблуди относно септичните ями. А сега да се запитаме за септичната яма – знаем ли всичко за нея?

Надяваме се, че това ще Ви помогне да подходите по-рационално към избора на подходящ вариант за пречистване на вода в частна къща.

Накрая ще ви разкажем за това, което всъщност е вярно

Септичната яма наистина е много полезно човешко изобретение и е най-добрият вариант за почистване на битови отпадъчни води в къща. Основното е да изберете правилния, разчитайки на техническата документация и нейното съответствие с екологичните закони, както и на нуждите на вашия дом.

Удобният септичен резервоар е подходящ само за определени видове почви

Друг популярен вариант е септична яма или септична яма. Капачката не изисква относителна поддръжка и повикването на канализационния камион обикновено се изисква само веднъж годишно. Пречистването на отпадъчни води става в шахтата само механично, под действието на гравитацията – по -тежките частици, съдържащи се във водата, се утаяват на дъното на резервоара, а по -леките частици се издигат до повърхността на водата. Пречистените отпадни води, излизащи от шахтата, се насочват в почвата през филтърна яма, което не е най -ефективният и съвременен метод.

На места, където подпочвените води са слабо защитени или незащитени, често не е позволено да се монтира септична яма. Ако почвените условия позволяват и подземните води са защитени, използването на септична яма може да бъде достатъчно.

Често те говорят за краткия експлоатационен живот на септичната яма. Но това означава експлоатационния живот на филтърния кладенец, разположен до септичната яма. Водата, напускаща септичната яма, макар и механично пречистена, съдържа органични вещества и поради това филтърната яма може да прерасне с течение на времето.

В зависимост от почвените условия

Експлоатационният живот на филтърния кладенец може да бъде от 10 до 15 години.

Ефективността на почистването на септична яма се измерва с масата на органичното вещество, съдържащо се във водата, напускаща септичната яма.

В септична яма няма контролирано разлагане на органични вещества. Така че водата, напускаща системата за биологично пречистване, е много по-чиста от водата, напускаща септичната яма.

Последни публикации

За

Защо трябва да се почиства една септична яма

Септичната яма е тих герой в нашите домове, играеща ключова роля в ефективната работа на канализационната система. Да създадем дълбоко разбиране за нейната важност и какво я прави толкова неотменна. Септичната яма не е просто дупка в земята; тя е жизнено важен филтър, задържащ и пречистващ отпадъците, преди те да достигнат околната среда. Да я […] Вижте повече
лесни и безопасни методи за отпушване на канала

6 лесни и безопасни метода за отпушване на канала

Използването на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че комерсиално предлаганите препарати могат да бъдат […] Вижте повече
Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече