Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Септичната яма не е необходимо да се фиксира в бетонна замазка – грешно твърдение

Септичната яма не е необходимо да се фиксира в бетонна замазка

Друга особеност на човека е жаждата да живее според принципа – за всеки случай.

Всъщност, ако интервюирате съседите на сайта, можете да разберете, че не всички от тях имат „плаваща“ септична яма през пролетта. И няма съмнение, че мнозинството е инсталирано без спазване на нормите.

И тъй като с тях не се е случило нищо ужасно, тогава защо излишна презастраховка?

Има дори някои статистически данни, показващи, че 70-80% от септичните ями, монтирани без бетонна замазка, не са мръднали по време на експлоатацията си от няколко години.

В крайна сметка силен аргумент по този въпрос е, че само празен септичен резервоар може да плува и в живота обикновено има някакъв обем отпадъчни води в него. При нормална работа и достатъчен приток на вода в септичната яма, тя винаги ще бъде натоварена и винаги ще бъде смачкана от собственото си тегло.

Обикновено обаче хората имат доста лоша представа за пълната гама от възможни проблеми – по избор, но напълно възможно:

-Земята непрекъснато се движи и в нея има постоянно движение на вода. Това движение може или не може да повлияе на положението на септичната яма;

-Почвата замръзва неравномерно през есенните и зимните месеци. Тази неравномерност става причина септичната яма да води, усуква, накланя, преобръща се на една страна.

Изглежда, че не е твърде голям проблем, ако септичната яма е обърната настрани. Но комуникациите са свързани с него! И следователно, дори и малкото изместване може да причини разкъсване на тръбопровода, образуване на отклонения и водни джобове. И всичко това влияе върху скоростта на потока вода в септичната яма. Така се образуват запушвания и това води до замръзване на тръбите през зимния студен сезон.

И сега най-важното. Въпросът е всъщност заслужава ли си септичната яма?

Собственикът на септична яма спестява върху бетонна замазка, но какво точно ще спести? Четири торби цимент струват много по -евтино от подмяната на скъпи комунални линии. Дори да им добавим времето (което е пари!) Спестено от отказа от работата по запълване на основата за септичната яма.

Не забравяйте да прикрепите пластмасови септични ями към бетонна замазка или други задържащи елементи – това е евтино, ефективно и надеждно.

Последни публикации

За

Защо трябва да се почиства една септична яма

Септичната яма е тих герой в нашите домове, играеща ключова роля в ефективната работа на канализационната система. Да създадем дълбоко разбиране за нейната важност и какво я прави толкова неотменна. Септичната яма не е просто дупка в земята; тя е жизнено важен филтър, задържащ и пречистващ отпадъците, преди те да достигнат околната среда. Да я […] Вижте повече
лесни и безопасни методи за отпушване на канала

6 лесни и безопасни метода за отпушване на канала

Използването на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че комерсиално предлаганите препарати могат да бъдат […] Вижте повече
Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече