Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Система за биопречистване – като лична пречиствателна станция за вода

система за биопречистване

В сравнение със септична яма или резервоар, система за биопречистване може да бъде сравнена с лична пречиствателна станция – микроорганизми, които разграждат органичните вещества в отпадъчните води, като по този начин пречистват отпадъчните води.

Аерацията на отпадъчните води създава благоприятни условия за живота на микроорганизмите в системата за биологично пречистване. В резултат на това много голяма част от органичната материя се разлага на вода и въглероден диоксид.

Внимавайте с агресивните домакински химикали

Килерът може да се справи с обикновените домакински химикали, но тъй като микроорганизмите живеят в система за биопочистване, във всеки случай трябва да внимавате с агресивните домакински химикали. Определено не е позволено да се изхвърлят лекарства, особено антибиотици.

Ако след тоалетната е монтиран филтърна яма, вероятно е експлоатационният й живот също да бъде много по -дълъг, отколкото в случай на септична яма. Това се дължи на факта, че отпадъчните води, напускащи системата за биологично пречистване, съдържат много по-малко органични вещества. Пречистената вода в системата за биологично пречистване може да бъде насочена директно в канализация или езерце, с вода. Разбира се в съгласие с местната власт и, ако е необходимо, с други официални органи.

Система за биопречистване трябва да има маркировка CE

Която е задължителна в Европейския съюз, а също така трябва да премине всички необходими лабораторни тестове. На първо място, измерването на ефективността на пречистването.

По-ефективните системи за биоремедиация пречистват активната почва и утайки, образувани по време на процеса на почистване. Като ги изпомпват обратно в предишната камера и рестартират процеса на почистване.

Говорим за система за биологично пречистване, ако биологичното пречистване се извършва преди отпадъчните води да се насочат към филтърна яма, в противен случай това е септична яма.

Повечето системи за биоремедиация работят на принципа на аерация на отпадъчни води. И следователно системата за биоремедиация трябва да има аератор с компресор, за да осигури на микроорганизмите въздуха, от който се нуждаят.

Последни публикации

За

Защо трябва да се почиства една септична яма

Септичната яма е тих герой в нашите домове, играеща ключова роля в ефективната работа на канализационната система. Да създадем дълбоко разбиране за нейната важност и какво я прави толкова неотменна. Септичната яма не е просто дупка в земята; тя е жизнено важен филтър, задържащ и пречистващ отпадъците, преди те да достигнат околната среда. Да я […] Вижте повече
лесни и безопасни методи за отпушване на канала

6 лесни и безопасни метода за отпушване на канала

Използването на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че комерсиално предлаганите препарати могат да бъдат […] Вижте повече
Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече