Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Съвременни методи за изхвърляне на течни битови отпадъци

методи за изхвърляне на течни битови отпадъци

Съвременни методи за изхвърляне на течни битови отпадъци

За да изберете правилния, точния метод на почистване, трябва да вземете предвид следните фактори:

  • Естеството на отпадъците.
  • Местоположението.
  • Силата на звука.
  • Херметичността.

Ще разгледаме методи за почистване на помийни и септични ями и в кратко описание за всеки от тях ще бъдат дадени препоръки в съответствие с горните характеристики.

Вакуумен метод

Този метод на почистване е най-прост, най-евтин и най-често използван като метод.

Какъв е минусът тук? Това е дискомфортът по време на работа. По отношение на факторите може да се каже следното:

Естеството на отпадъците е изключително битово.

Обем – до 4-5 кубически метра.

Херметичността е пълна.

Какво е необходимо да имате за този метод?

Фекална помпа.

Помпа за утайки.

Методи за изхвърляне на течни битови отпадъци. Какво е важно да се знае: Няма да можете да се справите само с фекална помпа, тъй като тя не е в състояние да премахне напълно тинестите утайки.

Как протича работата по почистването на септичната яма?

1. Фекалната помпа трябва да бъде инсталирана в септичната яма с помощта на специални фиксиращи устройства.

2. Автоматичната помпа ще изпомпа всички замъсявания в специален корпус на канализационната машина.

3.  След това всичко се изплаква добре с вода.

Този метод на почистване на септичните ями се извършва изключително и само от специалисти със специално оборудване. Те също така се погрижат и за изхвърлянето на отпадъци.

Важно е да се знае: Този метод за почистване на отпадъчните води лишава септичната яма от способността да абсорбира влагата, което от своя страна увеличава броя на работата (до 4-5 годишно).

Какви са активните вещества, които се използват?

1/ Белина (калциев хидроксид и хипохлорит) – Това е сравнително евтин продукт, който активно се бори със замърсяването, но пък е вреден за околната среда и хората.

2/ Нитратни окислители – Най-скъпите вещества, които ефективно се отърват от неприятните миризми. В сравнение с други вещества, те се считат за безопасни, но също така е трудно да ги наречем абсолютно безвредни.

3/ Разтвор на формалдехид – Той се намира в ниската ценова категория, но има много вредно въздействие върху човешкото здраве, поради което много рядко се използва като средство в летните вили и подобните места.

4/ Амониева киселина – При липса на други битови химикали амониевата киселина се справя доста добре със задачата по почистването на септичната яма.

Въпреки очевидните предимства на този метод на дезинфекция, той несъмнено е опасен за човешкото здраве. Следователно, друг вид контрол на замърсяването набира популярност, който е описан по-долу.

Последни публикации

отпушване на мивката в банята

6 лесни и безопасни метода за отпушване на мивката в банята

Всекидневното използване на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че  комерсиално предлаганите препарати могат да […] Вижте повече
измиване на улици

5 неочаквани ползи от качествено измиване на улиците

Често си мислим, че единствената полза от качественото измиване на улици, е премахването на замърсявания и прах. И въпреки, че това несъмнено е така, истината е, че ползите от измиването на улиците са повече, отколкото сме свикнали да възприемаме. В зависимост от естеството на ползите, пожем да ги групираме в 5 различни категории: ЗдравеНищо не […] Вижте повече
Поддържане на септичните ями чисти

Поддържане на септичните ями чисти – част 2

При механичното поддържане на септичните ями чисти, за да извършите процедурата сами, ще Ви е нужно специално оборудване и ще са Ви нужни и познания за канализационната система, както и търпение, за да извършите всичко правилно. Каква опасност може да има при този вид почистване на септична яма? Пластмасовите резервоари могат да се повредят при […] Вижте повече