Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Услуги за почистване на септични ями

Услуги за почистване на септични ями

Услуги за почистване на септични ями

Машините за засмукване на утайки имат по-голям засмукващ ефект от канализационните машини и имат разширена функционалност. В допълнение към резервоара за съхранение, утайковите помпи са оборудвани с резервоар за водоснабдяване. Заедно с изпомпването на отпадъци, такова специално оборудване може да промие камерите и да прелее септичната яма. Всмукателната мощност на помпата за утайки позволява тя да бъде разположена на разстояние от септичната яма (30-50 м) и да приема течности от дълбочина до 10 метра. Капацитетът на отпадъците на помпата за утайки може да достигне 30 кубически метра. Kanalihit предлага качествени услуги за почистване на септични ями.

Специализираните организации също използват вакуумни помпи на задвижващи механизми, които предлагат подобрени характеристики на засмукване на течности. Такава техника се управлява дистанционно.

Важно е компанията, предоставяща услуги за изпомпване на отпадъци, да отговаря за начина, по който те се изхвърлят, което в случай на самопочистване на септичната яма може да се превърне в проблем.

Метод на бактериално почистване.

При тази опция за пречистване на септичната яма в резервоарите се изсипват специални биологични препарати, съдържащи бактерии. Тези средства стимулират процеса на разлагане на утайката и могат да служат като „първа помощ“ в случай на неочаквано запушване на канализационната система. Използването на бактериални препарати значително ще намали слоевете твърди отпадъци, но няма да ги елиминира напълно. Следователно този метод може да забави изпомпването на отпадъци чрез технически средства, въпреки че необходимостта от него няма да изчезне.

Самопочистваща септична яма.

Ако услугите за оборудване за изхвърляне на отпадъчни води не са достъпни, можете да решите да почистите септичната яма със собствените си ръце. Това не е лесен бизнес, но ви позволява да спестите много. Собствениците на малки селски ями често се справят сами с почистването си. Същите биологични продукти и канализационна помпа могат да осигурят осезаема помощ. За изпомпване може да се използва и потопяема водна помпа, но в този случай тя е допълнително оборудвана със система от филтри и бариери.

Преди ръчно почистване, биологичен продукт се излива в камерата на септичната яма за интензивно разграждане на отпадъците. След времето, посочено в инструкциите за инструмента, проверете резултата от бактериите.

След като са получили задоволителен резултат, те започват да изпомпват вода от повърхността на септичната яма в подготвен съд. Ако капацитетът е малък, течността се отстранява на няколко етапа, изхвърля се съгласно правилата. Веднага след като изпомпаната течност започне да се сгъстява и да стане мътна, приемът се спира. Останалият слой твърди отпадъци на дъното на септичната яма може да е малък и процесът на почистване приключва там.

В случай, че количеството на отлаганията е голямо, е необходимо да се продължи изпомпването с по -ниска скорост на помпата (ако е регулирана), но в контейнер, който има повишена устойчивост на агресивни течности.

Когато процесът на прочистване на септична яма се извършва самостоятелно, се препоръчва да не се довежда нивото на отлаганията до преливната линия. Визуална проверка на състоянието на дренажната система трябва да се извършва по -често и, ако е необходимо, да се почиства. Това е много по -лесно, отколкото да правите „общо“ почистване на преливни тръби и филтри.

Последни публикации

За

Защо трябва да се почиства една септична яма

Септичната яма е тих герой в нашите домове, играеща ключова роля в ефективната работа на канализационната система. Да създадем дълбоко разбиране за нейната важност и какво я прави толкова неотменна. Септичната яма не е просто дупка в земята; тя е жизнено важен филтър, задържащ и пречистващ отпадъците, преди те да достигнат околната среда. Да я […] Вижте повече
лесни и безопасни методи за отпушване на канала

6 лесни и безопасни метода за отпушване на канала

Използването на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че комерсиално предлаганите препарати могат да бъдат […] Вижте повече
Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече