Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Утайката от септичната яма може да се изпомпва сама – дали?

Утайката от септичната яма

По своята същност хората са готови да се справят сами с всяка задача, за да спестят време и пари. Понякога обаче поемаме твърде много. Например, както в случай на опит за подмяна на канализационен камион.

Конвенционалната дренажна помпа идва на помощ

Разбира се, ако имате малка септична яма с малко количество „производство“, можете да изпомпвате утайката от септичната яма с помощта на конвенционална дренажна помпа. В големите почистващи камери обаче обикновено се събират такива елементи, които просто не могат да бъдат повдигнати с конвенционална помпа.

Това може да включва пясък, продукти за лична хигиена и други отпадъци. Те трябва да се изхвърлят с помощта на канализация, особено след като таксата за излизане не е толкова висока в сравнение с трудностите, от които се изплащате по този начин.

Съществува и мнение, че има такива биологични продукти, които напълно разтварят неразтворима утайката от септичната яма и я отстраняват, в резултат на което няма нужда да се обаждате на канализация. Това мнение би си заслужавало да се добави към списъка с митове, ако не поради пълната му неправдоподобност.

Производство без отпадъци: торим с тиня, поливаме с вода

Това е противоречиво убеждение. Теоретично е възможно да се използва утайка като тор, но далеч от начина, по който изглежда на неспециалистите. След като се извади утайката, натрупана в септичната яма, тя трябва да се остави да „се запари“ – в продължение на няколко години утайката трябва да лежи в компоста, към който трябва да се добавят биологични продукти за компостни ями.

След това може да се използва за торене и този метод, виждате ли, не е много удобен.

Разбира се, водата след излизане от септичната яма не може да се използва за напояване. Не само това, той трябва да бъде подложен на дълбоко последващо третиране във филтрационните полета, за да стане екологично чист.

Освен това е необходимо също така да се извърши ултравиолетова дезинфекция с помощта на стерилизатор или хлор. И този метод за получаване на вода за напояване, разбира се, не е най-удобният. Много по-лесно е изобщо да не използвате тази вода.

Септичната яма от пръстените на бетонни изделия ще излезе по-евтино от фабричната

Всъщност сглобяемата бетонна септична яма ще струва само 30% по -евтино от фабрична пластмасова. Но в същото време получавате риск от наводняване на септичната яма с подземни води, както и риск от разливане на отпадъчни води в околната среда.

В допълнение, проблемът със септичните ями, направени от пръстени от бетонни продукти, е голяма вероятност от затихване на водопоглъщащия елемент.

Последни публикации

отпушване на мивката в банята

6 лесни и безопасни метода за отпушване на мивката в банята

Всекидневното използване на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че  комерсиално предлаганите препарати могат да […] Вижте повече
измиване на улици

5 неочаквани ползи от качествено измиване на улиците

Често си мислим, че единствената полза от качественото измиване на улици, е премахването на замърсявания и прах. И въпреки, че това несъмнено е така, истината е, че ползите от измиването на улиците са повече, отколкото сме свикнали да възприемаме. В зависимост от естеството на ползите, пожем да ги групираме в 5 различни категории: ЗдравеНищо не […] Вижте повече
Поддържане на септичните ями чисти

Поддържане на септичните ями чисти – част 2

При механичното поддържане на септичните ями чисти, за да извършите процедурата сами, ще Ви е нужно специално оборудване и ще са Ви нужни и познания за канализационната система, както и търпение, за да извършите всичко правилно. Каква опасност може да има при този вид почистване на септична яма? Пластмасовите резервоари могат да се повредят при […] Вижте повече