Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Химичен, механичен и биологичен методи за почистване на септичните ями

методи за почистване на септичните ями

За бетонни септични ями се използват методи за почистване на септичните ями чрез химикали, които съдържат киселини и основи. Те са в състояние да разтварят отлагания по стените и дъното на контейнера.

Много е важно да се използват с изключително внимание, поради факта, че при възможно попадане в почвата, е възможно отравяне с големи последствия, с риск за животните, за растенията и хората.

Методи за почистване на септичните ями

Механичен метод – тук се използва помпена станция за изпомпване на видовете отпадъци. С твърди четки или други подобни инструменти механично се отстраняват отпадъците по стените на септичната яма. След това резервоарът се изплаква с вода за отстраняване на глобите и след това се изпомпва.

Биологичното почистване включва използването на специални бактерии, които рециклират отпадъците и предотвратяват образуването на утайки и натрупване. Те просто се добавят в септичната яма, където се разлагат мазнините и изпражненията. Бактериите ускоряват процеса на обработка. Важно е да запомните, че те не взаимодействат с манган и хлор.

Защо се случва затлачване на септичната яма и как да го разпознаем?

Тинята пречи на системата да работи безпроблемно, така че трябва да се отървете от нея редовно. Заиляването се среща във всички видове септични ями, включително и в ямите без дъно. Този процес е резултат от утаяване и преработка на отпадни води с помощта на бактерии. Ако по стените се натрупа твърде много тиня и тя се сгъсти силно, тогава водата ще напусне бавно и след това като цяло ще започне да застоява.

Ако септична яма или резервоар за съхранение се напълнят твърде бързо, трябва да определите каква може да е причината.

Има няколко от тях:

  1. Неправилно осъществена конструкция на септичната яма, възможни грешки при инсталирането. Запушването не достига критично състояние веднага, а само след няколко години. Следователно собствениците трябва или често да изпомпват и почистват, или напълно да сменят устройството.
  2. Автономната система е бездействала твърде дълго. В този случай броят на микроорганизмите за аеробна и анаеробна обработка се намалява, така че системата за пречистване може да не се справи със задачата си.
  3. Когато източвате домакински химикали, хлорът попада в резервоара. Това вещество убива всички бактерии, включително полезни, които рециклират и изхвърлят човешки отпадъци.

Последни публикации

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение

Отводняване на мазета при наводнение. Наводнения на мазетата се случват след покачване на подпочвените води, след проливни дъждове, също в резултат на ВиК аварии. В резултат на това могат да бъдат нанесени значителни щети на целия подземен етаж на сградата. Случват се повреди на електрическите инсталации, на телефонните линии, развалят се мебелите. В подобни случаи […] Вижте повече
Методи за ефективно миене на тунели и мостове

Методи за ефективно миене на тунели и мостове

Методи за ефективно миене на тунели и мостове Мостовите инфраструктурни конструкции се измиват редовно през всички сезони, чак до есенните студове. Също и в рамките на големите празници, с което се удължавайки периода на миене на тунели и мостове. Пролетно-лятно струйно почистване на пътни съоръжения. Мостовете и насипите, надлезите и тунелите, подземните и надземните проходи […] Вижте повече
отпушване на мивката в банята

6 лесни и безопасни метода за отпушване на мивката в банята

Всекидневното използване на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че  комерсиално предлаганите препарати могат да […] Вижте повече