Kanalihit

Телефон - 0876798701

Телефон - 02 995 09 09

email: kanals@abv.bg

Последвайте ни:

Химичен, механичен и биологичен методи за почистване на септичните ями

методи за почистване на септичните ями

За бетонни септични ями се използват методи за почистване на септичните ями чрез химикали, които съдържат киселини и основи. Те са в състояние да разтварят отлагания по стените и дъното на контейнера.

Много е важно да се използват с изключително внимание, поради факта, че при възможно попадане в почвата, е възможно отравяне с големи последствия, с риск за животните, за растенията и хората.

Методи за почистване на септичните ями

Механичен метод – тук се използва помпена станция за изпомпване на видовете отпадъци. С твърди четки или други подобни инструменти механично се отстраняват отпадъците по стените на септичната яма. След това резервоарът се изплаква с вода за отстраняване на глобите и след това се изпомпва.

Биологичното почистване включва използването на специални бактерии, които рециклират отпадъците и предотвратяват образуването на утайки и натрупване. Те просто се добавят в септичната яма, където се разлагат мазнините и изпражненията. Бактериите ускоряват процеса на обработка. Важно е да запомните, че те не взаимодействат с манган и хлор.

Защо се случва затлачване на септичната яма и как да го разпознаем?

Тинята пречи на системата да работи безпроблемно, така че трябва да се отървете от нея редовно. Заиляването се среща във всички видове септични ями, включително и в ямите без дъно. Този процес е резултат от утаяване и преработка на отпадни води с помощта на бактерии. Ако по стените се натрупа твърде много тиня и тя се сгъсти силно, тогава водата ще напусне бавно и след това като цяло ще започне да застоява.

Ако септична яма или резервоар за съхранение се напълнят твърде бързо, трябва да определите каква може да е причината.

Има няколко от тях:

  1. Неправилно осъществена конструкция на септичната яма, възможни грешки при инсталирането. Запушването не достига критично състояние веднага, а само след няколко години. Следователно собствениците трябва или често да изпомпват и почистват, или напълно да сменят устройството.
  2. Автономната система е бездействала твърде дълго. В този случай броят на микроорганизмите за аеробна и анаеробна обработка се намалява, така че системата за пречистване може да не се справи със задачата си.
  3. Когато източвате домакински химикали, хлорът попада в резервоара. Това вещество убива всички бактерии, включително полезни, които рециклират и изхвърлят човешки отпадъци.

Последни публикации

отпушване на мивката в банята

6 лесни и безопасни метода за отпушване на мивката в банята

Всекидневното използване на мивката в банята и натрупването на косми, сапун, паста за зъби и други химикали може да създаде много трудни за премахване натрупвания, които изискват малко повече грижи от това просто да се изсипе някакъв препарат или да използвате плунжера както всеки път. От друга страна, въпреки, че  комерсиално предлаганите препарати могат да […] Вижте повече
измиване на улици

5 неочаквани ползи от качествено измиване на улиците

Често си мислим, че единствената полза от качественото измиване на улици, е премахването на замърсявания и прах. И въпреки, че това несъмнено е така, истината е, че ползите от измиването на улиците са повече, отколкото сме свикнали да възприемаме. В зависимост от естеството на ползите, пожем да ги групираме в 5 различни категории: ЗдравеНищо не […] Вижте повече
Поддържане на септичните ями чисти

Поддържане на септичните ями чисти – част 2

При механичното поддържане на септичните ями чисти, за да извършите процедурата сами, ще Ви е нужно специално оборудване и ще са Ви нужни и познания за канализационната система, както и търпение, за да извършите всичко правилно. Каква опасност може да има при този вид почистване на септична яма? Пластмасовите резервоари могат да се повредят при […] Вижте повече