Домакински химикали в борбата при запушен канал.

Гамата от съвременни домакински продукти е много широка и разнообразна, но най-добре е да спрете избора си на универсални (подходящи за тръби от всякакъв материал), изпитани и тествани от много хора.

В борбата за изправен източник добре се доказаха разтворители от марките „Krot“, „Domestos“, „Mister Muskul“, „Sanfor“, „Tiret“, съдържащи хлор и други киселини и основи, които са отлични неорганични съединения, тапи от различни етимологии, включително ръжда, както и дезинфекция. Като правило такива продукти включват натриев хипохлорит и натриев хидроксид, сгъстител за осигуряване на безопасност по време на работа, не повече от 5% от ПАВ (ПАВ), които спомагат за отстраняването на мастния филм, отложен върху стените на тръбите и са супер ефективни при запушен канал.

Тъй като химикалите са много разяждащи и безпощадни за повърхностите, например гумените уплътнения бързо се отстраняват от експлоатация. Те трябва да се използват възможно най-малко (не повече от 3 пъти месечно). Трябва също така да се отбележи, че течните, гелообразни средства имат по-мек ефект върху тръбите, които ще третирате при запушен канал.

Запушен канал

Ако имате налице запушен канал, тръбите първо трябва да се изплакнат с вряща вода или гореща течаща вода. И да се оставят да престоят в продължение на 20 минути, а след това изсипете агента в необходимото количество, посочено на опаковката, в отвора на мивката за няколко часа. След това изплакнете обилно с течаща вода.

Понякога продуктът се излива за една нощ, за да не създава неудобства на другите при достъпа до водопровод. Също така, за да засилите премахването на неприятните миризми в кухнята при запушен канал. След химическо почистване на тръбите, можете допълнително да излеете малко антисептично средство в отвора на мивката, за да се отцеди.

Бъдете внимателни и спазвайте препоръките при запушен канал. Придържайте се стриктно към инструкциите за дозиране и употреба на определен почистващ препарат върху опаковката му.

Това ще Ви позволи да го използвате с максимална ефективност. Без излишно износване на водопроводната система, и ще ви защити при работа с химия.

С тежките химикали трябва да се борави с ръкавици и с изключителна предпазливост. Като се избягва контакт с кожата и лигавиците и се държи на място, недостъпно за деца и домашни любимци..

Call Now Button