Използване на бутало при запушване. Затлачен канал

Отърваваме се от затлачения канал в кухненската мивка чрез механично въздействие.

Как да освободим затлачения канал, с какво?

С бутало.

Използването на бутало в случай на затлачване в канализацията в кухненските мивки е традиционен метод за решаване на този проблем, поради неговата наличност, бюджет, ергономичност, простота, удобство и лекота на използване. Такова просто и полезно устройство никога няма да бъде излишно в домакинството. Как да използвате буталото в случай на затлачен канал?

При запушен канал

Като държите здраво дръжката на буталото в ръцете си, трябва да затворите дренажния отвор на задръстения канал на мивката с него и да притиснете плътно гумената му част към повърхността на мивката, за да блокирате навлизането на въздух. За по-плътно прилепване на буталото, можете предварително да намажете краищата му с крем

. След това изсипете гореща вода в мивката, така че тя напълно да покрие крушата на буталото. С помощта на дръжката на буталото направете няколко енергични и мощни бутания надолу към дренажния отвор, за да създадете хидравлична колона, спад на налягането в тръбата, поради което запушването ще бъде изместено, разрушено и ще влезе в канализацията, осигурявайки свободен поток на водата.

Купата на буталото трябва да прилепва плътно към повърхността на мивката, когато отвръщате. След няколко такива движения, буталото трябва да бъде издърпано със сила, за да се отдели („откъсне“) от дренажния отвор.

Ако след тази процедура водата от мивката отива в тръбата доста бързо с образуването на фуния, значи Вашите усилия са довели до успешен резултат. Ако водата не желае да излиза или все още е в мивката, каналъе е още затлачен и действията с буталото трябва да се повторят. За съжаление при много стари замърсявания и тежки отлагания буталото може да се окаже безсилно.

Използване на бутало при запушване.

При затлачен канал, ако Вашата мивка се състои от 2 секции. Тогава запушаването трябва да се извършва с 2 бутала едновременно. Ако Вашето домакинство има само едно бутало, покрийте втория отвор с влажна кърпа и го притиснете възможно най-силно с ръка, за да създадете по-мощна сила на засмукване.

По подобен принцип на действие можете да използвате празна картонена кутия от пакетиран сок. Или мляко у дома като заместител на бутало. Отвореният ъгъл трябва да се вкара в отвора за източване и след това да се изстиска торбата отгоре няколко пъти.

Ако случайно имате излишна гумена топка, която лежи вкъщи, тогава можете да направите самоделно бутало от отрязаната му половина, и дървена пръчка.

Call Now Button