Ето един много функционален, ефикасен метод. Използваме ВиК кабел.

Как да отпушим канала?

Вертикалната сифонна тръба обикновено е свързана с канализационен изход. В този момент на свързване се препоръчва да инсталирате почистващ щепсел, за да можете да отпушите канала и почистите канализационната тръба. След като ревизирате тръбата с тел, завършваща с кука, за да откриете замърсяване и запушване, ако има такова, трябва да използвате специален водопровод.

Той е предназначен просто за почистване на метални канализационни тръби, ако почистването на сифона не е дало резултати.

Отпушваме канала с този инструмент, който представлява спирално навита еластична стоманена тел с размери: дължина до 3 м с различни диаметри, с дръжка от 1-ва страна и спирална бормашина или четка от другата.

Краят на кабела може да бъде спуснат и валцуван не само директно в дренажната тръба, но и през дренажния отвор в мивката, когато сифонът под него е метален. При отпушването на канала възможно е да се справите с усукванията на кабела в частите на тръбите, като използвате бавното му завинтване, усукване в посока на движение.

При пробив през запушване или преминаване на кабела до цялата му максимална дължина, трябва да се направят няколко възвратно-постъпателни движения, напред и назад. С движения от себе си натискате щепсела по-нататък в канализацията, а с движения към вас издърпвате или унищожавате запушването. След това кабелът трябва да бъде отстранен.

Ако получите незадоволителен резултат при това отпушване на канала

Процедурата може да се повтори. Периодично, по време на процеса на пробиване, можете да пускате вода в мивката, за да измиете малки отделени частици мръсотия. Водопроводният кабел ще помогне да се справите с доста трудни запушвания на водата в кухнята.

Изборът на ефективен метод по един или друг начин зависи от конкретното място на запушване на водоснабдителната система, поради което понякога, за да премахнете проблема, ще трябва да опитате повече от един метод или дори комбинация от няколко при отпушването на канал. Трябва предварително да се помислите за необходимите инструменти, да вземете бутало, водопровод, да се запасите със сода и т. н.

Call Now Button