Борба със запушения канал с мощна водна струя

Това е, може би най-елементарният начин за премахване на малко запушване в кухненската мивка, без да се използват импровизирани средства – обикновена вряща вода в големи обеми или течаща гореща вода под силно налягане. Врящата вода може да се използва в метални тръби и трябва да се излее в отвора на мивката, за да се отцеди.

В случай на проблем със запушването на пластмасовата конструкция. Отворете горещия кран на чешмата с пълен капацитет, поне 20 минути или дори повече. В резултат на такива манипулации образуваната, не твърде плътна запушалка от мазнини или отломки, трябва да се разтвори и да се изтече в канализацията.

При запушване на канала. За да пробиете мивката с мощен воден поток, при наличие на запушен канал, можете да използвате хидрант или специален маркуч с конусовиден, увеличавайки налягането няколко пъти. Можете да постигнете плътно прилепване на маркуча към дренажния отвор с кърпа. Също така, бъдете готови да изключите водата незабавно, ако методът не работи и водата се връща обратно.

Такъв модерен домакински инструмент като ръчна хидравлична помпа също е призован да се бори срещу запушения канал в кухненската мивка със силна струя вода. Преди да го използвате, запушете отвора за преливане в мивката с влажна кърпа.

След това помпата се пълни с чешмяна вода, дюзата се притиска здраво към изтичането на мивката. И се изпомпва, докато запушването се отстрани. С движения надолу мощен воден поток ще изтласка получената запушалка в дълбините.

В случай, че при запушване на канала хидравличната помпа не помогне

И водата все още напуска мивката лошо, можете да прибегнете до почистване на сифона под мивката.

При липса на специално оборудване при запушен канал, можете да използвате прахосмукачка с функция издухване. За да изтласкате застоя, образуван в тръбата, със силен поток въздух по-нататък в канализацията.

Първо трябва да се увие вакуумната тръба с парцал за плътно монтиране в отвора за оттичане на мивката. Пълният набор от съвременни модели прахосмукачки включва специална всмукателна дюза, която е много подходяща в този случай. Има и специални почистващи машини за парни тръби.

Call Now Button