Когато народните методи не помогнат да се изчисти запушеният канал на мивката, а проблемът не е решен?

Ако първата помощ не е помогнала, това означава, че запушването на мивката е старо, голямо и плътно. Как да изчистите тапата в тръбата, ако народните рецепти не работят?

Не бързайте да се обаждате на водопроводчика и да разглобявате сифона. Опитайте с използването на специални химикали. Препарати за отпушване на канал можете да купите в близкия магазин.

Следвайте тези препоръки за почистване на канала

Запушването на мивката в кухнята е нормален и неизбежен проблем за всеки дом. Но е по-добре да не се допуска възможно най-дълго да се случва и да се извършва превантивна поддръжка. В края на краищата, колкото по-често почистваме тръбите, толкова по-бързо и по-лесно се отстраняват запушванията. А тръбите и сифона не се износват.

Просто свикнете всяка седмица да пускате гореща вода или да налеете в канализацията за 20 минути гореща вода. Също така да почиствате водопровода с помощта на бутало.

Опитайте се да не изливате в кухненската мивка течности, съдържащи олио за готвене. По този начин то изстива и полепва в тръбите / сифона и предизвиква увеличаване на отлаганията по стените на канализационната система. Ако това се случи, незабавно предприемайте превантивни мерки. Оставете горещата вода / кипяща вода да тече или сложете сода и сол в канализацията.

Разбира се, преди измиване на съдовете, трябва да бъдат почистени всички остатъци от храна. Най-често причината за запушванията е нашето безотговорно отношение. Отворът за оттичане трябва да бъде допълнен със специална мрежа, която предпазва тръбата от големи частици храна.

Call Now Button