Мивката е сърцето на кухнята, поради което нейната непрекъсната работа, тоест осигуряването на свободен поток и свободното оттичане на вода, е толкова изключително важна за цялостния живот на къщата. Неизправностите в кухненската мивка парализират процеса на готвене и миене на съдове. Затова следва да знаем как да осигурим отпушване на мивката, ако се случи обратното.

Почти всеки в ежедневието си поне веднъж се е срещал с феномена запушване на кухненската мивка. Постепенно водата от мивката започва да излиза по-бавно, като се натрупва все повече и повече всеки път. Впоследствие процесът се влошава и канализацията може да престане да функционира напълно.

В допълнение към тази неприятност, в кухнята ви започва да се разпространява неприятна миризма. Как да отпушим мивката?

Какво да направим в такава ситуация? Възможно ли е да се справите сами или трябва спешно да търсим водопроводчик? Какви са начините за решаване на този проблем с отпушването на мивката? Какви средства да използватеза да отпушим мивката? Ще разгледаме всички тези въпроси в тази статия.

Средства, инструменти и методи за отпушване на мивка

1/Химическо отпушване на кухненската мивка

2/Използване на сода за запушване

Содата за хляб може да се използва със сол или оцет за отпушване на мивки. Това са простите инструменти, които са най-често под ръка в кухнята.

Метод 1. Сода със сол за отпушване на мивка

Смесете чаша сода за хляб (сода за хляб) с половин чаша сол и разтворете с чаша вода. Получената смес, която перфектно корозира замразената мазнина, запълва дренажния отвор на мивката и оставя за 10 мин. Освен това можете да направите няколко удара с бутало. След това трябва да промиете тръбната система със силен поток вода.

Метод 2. Сода с оцет за отпушване на мивката

Поставете 150 грама (5 супени лъжици) сода за хляб в отвора за източване, натиснете в дупките с памучен тампон. Изсипете сода за хляб с чаша оцет, в резултат на което ще настъпи химическа реакция и се образува пяна, която премахва запушванията в тръбите. Канализацията може да бъде запушена със специален щепсел, за да се предотврати навлизането на пяна в мивката.

След завършване на реакцията промийте тръбите с голямо количество вряща вода или гореща течаща вода от крана.

Call Now Button