Какво да се прави, ако въпреки взетите мерки, проблемът със замърсявания и запушвания на мивката остава нерешен?

Сега ще Ви разкажем, как да почистите запушването в кухненската мивка в този случай.

Замърсявания и запушвания на мивката

Битова химия

В магазините се продават много и различни средства за отстраняване на замърсявания и запушвания на канали.

Те могат да бъдат разделени на сухи, гелообразни и течни. Това, което трябва да направите, е да изберете подходящия разтворител, въз основа на характеристиките на материала, който трябва да се почисти и въз основа на степента на замърсяване. Някои от средствата не могат да се излеят в пластмаса. Тази информация е посочена на опаковката.

Течните препарати не увреждат крехките материали, разграждат мазнините и омекотяват твърдите отпадъци, действат в рамките на няколко часа и се използват икономично.

За гранулообразните препарати, производителите съветват да сме особено внимателни и да стоим на дразстояние, когато ги използваме. Те имат много остра миризма и могат да предизвикат здравословни проблеми от изпаренията, получени в процеса на ползването им. Затова следва да сме предпазливи при работа с тях.

Алгоритъмът е прост: правилното количество препарат се изсипва в канализацията за един час или за цялата нощта. В това време мивката не се използва. След изтичане на времето, се отмива, това, което е останало.

Когато работите с битова химия, следвайте следните правила:

Ако върху кожата Ви попадне препарат, веднага го измийте с обилно количество студена вода, без да използвате сапун.

Call Now Button