Канализационната система на всеки частен дом изисква правилна грижа и внимание.

Една от задължителните операции е почистването на канализацията в частна къща. Нейната необходимост се причинява от постоянното използване на канализационната система, при което неговите елементи постепенно се запушват и отпадъците се натрупват по тръбопроводи стени.

За да не запушите канализацията в частна къща, трябва периодично да почиствате конструкцията и да извършвате превантивна поддръжка на почистване на каналите. Филтърните тапи се доказаха много добре, предотвратявайки навлизането на различни частици кал в системата.

Бързо почистване на каналите с вряла вода

Ако необходимостта от почистване на каналите възникне внезапно, тогава можете да опитате да премахнете запушването с вряла вода.

Важно условие за този метод е локализацията на блокирането. За да определите кой участък от тръбопровода е спрял да работи, е необходимо да се наблюдава кои водопроводни частизадържат и не пропускат вода. Ако блокирането е локално (например само в мивката), тогава почистването на канализацията е необходимо само в тази област

Врялята вода има много добър ефект върху органичните блокажи, които най-често се появяват в канализационните системи. При използването й няма особени рискове – основното е, че тръбите могат да издържат на високи температури без повреди.

Почистването на канализацията у дома с вряла вода е просто: водата завира и се излива в канала, след което е достатъчно да изчакате и да проверите дали течността е източена в канализацията. Ако водата изтече, тогава проблемът е решен и на този етап не се изискват други методи.

Бързо почистване на канализацията с налягане

За прилагането на този метод се използва апарат за високо налягане и маркуч, които осигуряват достъп до вътрешните части на канализационната система. Много често се използва дължина на маркуча 15, 20, 30 и 40 метра. За да изберете дължината на маркуча, трябва да знаете как е подредена канализационната система и да имате представа за нейните размери.

Маркучът за почистване е гъвкава пластмасова тръба, която има найлонова намотка и PVC корпус. Стандартният диаметър на маркуча е 10 мм. Откъм работната страна на маркуча е оборудвана резба, която позволява монтирането на специална дюза. Другата страна е снабдена с оборудване, чрез които се осъществява връзката с устройството за високо налягане.

Бързо почистване с помощта на вендуз

Почти във всяка къща има по едно приспособление, което елиминира основните причини за запушвания – бутало. Когато купувате бутало, е необходимо да изберете модел с достатъчно голяма чашка, която напълно да покрива отвора за източване. За да работи буталото, е необходимо да излеете малко количество вода в мивката.

Call Now Button