Септичните ями са важен компонент на инфраструктурата, отговорен за обработката на отпадните води в обекти, които не са свързани с централната канализация. Периодичното почистване на септични ями е от решаващо значение за предотвратяване на препълване, неприятни миризми и други проблеми

почистване на септични ями

Какво представлява услугата "Почистване на септични ями"?

Услугата включва изпомпване и извозване на натрупаните отпадъци от септичните ями с помощта на специализирана техника като камиони с контейнер за изсмукване. Пайп строй груп предоставя професионални услуги, които гарантират ефективно почистване, което предотвратява възникването на здравословни и екологични проблеми.

Видове септични ями

Съществуват различни видове септични ями, според това колко камери имат и от какъв материал са изработени, като най-често се използват тези с една или две камери. При тях съществува опасност от препълване. Изгребните септични ями пък, се използват за еднофамилни къщи и вили, имат голям експлоатационен срок и много други полезни характеристики, които им гарантират добро качество. 

Профилактика на септични ями

Редовната профилактика включва мониторинг на нивото на отпадъците и своевременното им изпомпване. Препоръчва се също периодичен преглед за оценка на състоянието на ямата. 

Абонаментна услуга за изпомпване на септични ями

Абонаментната услуга за изпомпване на септични ями е препоръчителна за такива с обем под 2 кубика. На нашия сайт може да заявите абонамент и да бъдете сигурни, че ще се справим със задачата. Предлагаме почистване на септични ями за цяла София и околността, а ако се възползвате от абонамента ще можете да спестите и от цената.

Техника за почистване на септични ями

Използваме специализирани камиони с мощни вакуумни каналопочистващи машини, които позволяват безопасно и ефективно изпомпване и извозване на отпадъците.

Коя фирма за почистване на септични ями да изберем?

Фирмата за почистване на септични ями, която избираме е от ключово значение за дълготрайността на ямата, която сме изградили както и на нашата канализация. Доверете се на Пайп строй груп за тази цел и спрете да се притеснявате за възможните проблеми!

Често задавани въпроси

Kanalihit е със Сертификат ISO 14001:2005 – интегриране
на система за управление по отношение на околната среда.

Цената зависи от вида на ямата, подстъп, отдалеченост на
населеното място от София. Свържете се с нас, за да можем Ви дадем
точна цена, спрямо Вашият проблем.

Времето за извършване на услугата по почистване на
септична яма зависи от това колко е разстоянието от мястото, на
което спира камиона, каква е кубатурата и какъв е технологичният
отвор на ямата.

Самостоятелното почистване на септична яма, със собствените си ръце, изисква наличието на специален комплект за такава задача. За целта ще Ви е нужна специална помпа и запечатан контейнер за отпадъци с капак.

Обемът на резервоара трябва да съответства на очакваното количество течност. Също така, Вие сами трябва да изберете подходящото правилно място за изхвърляне на отпадъци, където това е разрешено да се извършва.

Разбира се, можете да се справите и без специална фекална помпа с резервоар. Вместо това използвайте черпак и кофи. По ваша преценка.

Почистване на септична яма „направи си сам“

Извършва се както следва:

  1. Подгответе фекална, водна помпа, дълъг маркуч, контейнер за събиране на изпомпваното вещество. Контейнерът трябва да има достатъчен обем и плътно затварящ се капак.
  2. Изпомпвайте съдържанието на камерите.
  3. Изплакнете камерите, водата се изпомпва с помощта на помпа. Ако е възможно, изплакнете и тръбите.

След промиването на септичната яма се излива чиста вода и по желание може да се използва специален биологичен продукт.

Редовното почистване на септична яма е необходима мярка, която ще Ви позволи да поддържате работоспособността на инсталацията и гарантира добро ниво на пречистване на отпадъчните води.

Има септични ями, където самата конструкция позволява, улеснява, без излишни усилия и разходи, почистването на станцията от случващите се замърсяване с цел превенция на запушване на септичните ями.

Битови отпадъчни води

Има битови отпадъчни води, които текат от конструкцията в приемната камера на септичната яма. Потокът на този септичен резервоар се осъществява през канализационния тръбопровод. Приемната камера на септична яма е зона от груби утайки. В тази зона се задържат плаващи филми, повърхностноактивни вещества, неотлагащи се частици и мазнини. С течение на времето на повърхността се образуват вещества, които не се утаяват, които плуват по повърхността на водата.

Въпреки че съвременните септични системи са проектирани по такъв начин, че рядко се налага да се почистват, този процес все още трябва да се извърши. Всяко оборудване има условия за използване, които трябва да се вземат предвид при монтажа. За да предотвратите повреда на системата, трябва да я изпомпате. Това се прави при зареждане на контейнера, но поне веднъж годишно. Методът, използван за почистване на резервоарите, зависи от вида на оборудването. Препоръчително е по време на монтажа на оборудването да се установи какъв вид почистване се нуждае.

Call Now Button