При механичното поддържане на септичните ями чисти, за да извършите процедурата сами, ще Ви е нужно специално оборудване и ще са Ви нужни и познания за канализационната система, както и търпение, за да извършите всичко правилно.

Каква опасност може да има при този вид почистване на септична яма?

Пластмасовите резервоари могат да се повредят при изчеткването с твърди четки, което може да наруши запечатването на септичната яма. Важно е да се има предвид биологично третиране на септична яма.

Почистването на резервоара на септичната яма с бактерии е най-безопасният и ефективен метод, който на практика е достъпен за всеки. Ето и повече подробности за него:

Той се състои в добавянето на специален състав от бактерии към септичната яма, които извършват естествено преработване на отпадъците и предотвратяват появата на утайка и затлачване.

И е важно да кажем, че с редовната употреба на бактерии не е нужно да мислите как да почистите септичната яма – бактериите постоянно ще се грижат да я поддържат в добро състояние, изчиствайки натрупаните отпадъци, като ги преработват в безопасна, безцветна маса. Това допълнително решава и проблема с неприятните миризми от септичната яма: ако бактериите работят ефективно, изобщо няма да усетите никакви миризми от резервоара на септичната яма.

Предимствата от използването на микробиологични продукти са напълно очевидни:

Бързо се отстраняват всички неприятни миризми и запушвания
Почистването на стените и дъното на септичната яма става съвършено по естествен начин
По този начин се извършва поддържане на нормалната работа на септичната яма и увеличаване на нейния експлоатационен живот
Всички биологични почистващи препарати са напълно безопасни за хората и животните
Почистващите препарати не са в състояние да нанесат щети на околната среда и на растенията, тъй като не съдържат опасни химически компоненти

Това е изключително ценно и нужно в нашия свят, грижата и опазването на Земята.

Call Now Button